Elrontottam az újratelepítést? Instabil Windows.
Windows 7 64 bitet újratelepítettem a C meghajtóra, a D-vel nem csináltam semmit. Ezután minden oké volt, jöttek a driverek. Viszont mikor a frissítéseket (154-et) akartam telepíteni, a rendszer lefagyott. Majd lefagyott csak azért meg megnyitottam a dokumentumokat. Most bekapcsolásnál lefagyott a Samsung feliratnál.
Pedig elméletben minden jól zajlott. Mi lehet a hiba, mit ronthattam el?
Én sem értem ezt a frissítés ódzkodást... bár nem vagyok egy szakértő, de már nem egyszer telepítettem mind asztali gépre, mind laptopra win7-et és eddig mindig telepítettem a frissítéseket. Van hogy 160-at egyszerre töltött le, majd kikapcsolásnál/újraindításnál mindent szépen feltelepített és azóta is vígan megy a gép...
Bár tény, hogy nem "eredeti" amire persze nem vagyok büszke, de sajnos nem mindenki engedheti meg magának hogy több tíz ezreket költsön op rendszerre.
"és mi van a sok napi több mint 12 óra használattal?"
Semmi, az enyém napi 14 órát megy, van mikor többet.
Ezt csak úgy lehetne megmondani, ha napról napra látnám mit csinálsz a géppel, milyen alkalmazásokat használsz. Így valószínűleg kiderülne a hiba. (#9-es)
hát ezeken kívül mást nem igazán használok:
Google Chrome
Winamp
Windows Media Player Home Cinema Classic
Adobe Reader
Néha TeamViewer
Open Office
CCleaner
Piriform Defraggler
Recuva
Ritkán Skype
valamint van fizetős vagyis újság kódos ESS
a cclenaert általában minden kikapcsolás előtt leszoktam futtatni a defragglert meg átlagosan kéthetente valamint a ccleanerhez fel van rakva a ccleaner enhancer
a gépemet filmezésre netezésre, olvasgatásra, youtube-ozásra, zenehallgatásra, használom csak
Én legalább kétszer ennyi programot használok, igaz nem mindegyiket napi szinten. Újságkódos ESS felelős a védelemért nálam is. CCleaner-t elég havonta futtatni, naponta felesleges. Van aki évekig megvan nélküle. Töredezettségmentesítés szintén elég havonta, egyébként szerintem ennek a műveletnek nincs akkora jelentősége a gyorsaságra nézve.
Nálam is megfigyelhető volt az üdvözöljük felirat hosszabb ideig való megjelenítése, de ez egyértelműen a lassú merevlemezre vezethető vissza. Szemét a rendszer és a programok használatából adódóan, ez lehet a lassulás oka. A sok telepítés és törlés is lassítja a gépet, volt egy ilyen rendszerem amin csak próbálgattam a programokat, jóval lassabban indult még SSD-n is mint a rendes rendszerem. Az utóbbi rendszer SSD-vel pedig villámgyorsan maga mögött hagyja az üdvözöljük feliratot. HDD esetében a bejelentkező ablaknál mindig vártam pár másodpercet még a merevlemez aktivitása csökkent a led szerint, csak ekkor léptem be és így elég gyors volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!