Mennyit kellene perkálnom, hogy legyen ilyen az én weboldalamon is?
érdekes dolog nem láttam ilyet még. Szerintem kifejezetten rossz egyébként, ez csak PC-n használható, mobil eszközök ki vannak lőve, plusz az emberek 80%-a aki meglátja, hogy telepíteni kell valamit hozzá.
Egyébként ha ez nem valami előre generált dolog akkor egy grafikus kell hozzá, meg egy programozó, szerintem sok pénz feleslegesen.
Nos, a unity szerintem mobilra is van (vagyis gondolom) hiszen annak pont az a lényege, hogy platformfüggetlen alkalmazások hozhatók vele létre.
És igen, a 100e az szerintem is kevés. Egyébként nem egy nagy valami, szerintem sokkal több is kihozható lett volna ebből. Bár nem használom ezt (utálok programozni) de itt [link] elég sok infó van róla. Arról nem is beszélve, hogy modellezés területén sem eröltették meg magukat. Valószínűleg a gyengébb gépeket használók miatt, de azért 1-2 dísztárgy elfért volna. Azontúl bugos, mert ha egymás után megyek be 2 helységbe akkor mind a két idegenvezető egyszerre kezd el beszélni.
Na, még találtam benne pár grafikai hibát. A világítás is érdekes, az eső pedig beesne azon a tetőn. :) Szóval nem egy szép kivitelezés, ezt a szintet egy flashel is meg lehetett volna oldani és azt minden platform támogatja (talán az iphone nem, abból mintha kiszedték volna a flash playert. vagy csak akarták?)
A lényeg, hogy szerintem olcsóbb (100k-150k körül talán) ki lehet hozni ilyet flashből is. Unity tök felesleges ehhez.
Én foglalkozom Unity-vel és 3d modellezéssel, így ránézésre nem olyan bonyolult, de ez, ebben a formájában csak PC-n működne Unity Webplayerrel.
Mobilra lehet apk-t csinálni, szóval platformfüggetlen, de külön kell minden platformra futtatható állományt csinálni, és Unity Web Player nincs Androidra, így marad a natív apk verzió.
Amúgy nem rossz ez, csak vannak hibái:
-megvilágítás lehetne jobb
-hang eléggé rossz minőségű
-vannak grafikai hibák (z-fighting)
-ocsmányul van megcsinálva ez a "ha nincs webplayered, akkor oda kattintva lehet telepíteni" dolog.
Alapból a Unity olyan html-t generál, ami érzékeli, hogy van-e WebPlayer telepítve. Ha van, elindul a program, ha nincs, felkínálja a telepítést. Ez, ahogy itt van, nem valami elegáns megoldás. Ráadásul olcsó és betonbiztos trükkökkel be lehet ágyazni az oldalba.
Ez így picit amatőrnek néz ki. Az irányítás leírását is esztétikusabban, a programba tettem volna bele. Mondjuk egy átlátszó panelra, ami pár másodperc múlva eltűnik. Van sok alternatíva rá, amik ennél szebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!