Hogyan lehet megoldani Excelben, hogy egy Hiperhivatkozással ellátott (beszúrt) cellatartalom a cella védetté tétele (zárolása) és a Lapvédelem beállítása után is kattintható legyen?
Van egy táblázatom, ahol bizonyos cellákban bekérek adatokat, majd egy csomó egyéb adatot kiszámoltatok vele.
Az adatbeviteli cellák melletti cellákban elhelyeztem hiperhivatkozással olyan linkeket, amelyekre kattintva a felhasználó külső weboldalakra jut, ahol informálódhat az adatok bevitele előtt.
1. A munkalap minden celláját zároltam és rejtettem, majd az adatbeviteli celláknál kivettem a pipákat a jelölő négyzetekből.
2. Ezután a munkalapot lapvédelemmel is elláttam és csak a "Nem zárolt cellák" kijelölését engedélyeztem.
Az adatbevitel szépen működik, tényleg csak a beviteli cellák kattinthatók.
Ha az egeret rávezetem a linket tartalmazó cellára, akkor megjelnik a kis nyíl (kurzor), jelezve, hogy link van alatta, de hiába kattintom, nem történik semmi.
Ha a linkelt cellánál is feloldom a zárolást, akkor már működik, de a felhasználó ettől fogva véletlenül is törölheti a cella tartalmát.
Na ezt szeretném én kivédeni.
Tudsz megoldást javasolni? Lépésekkel.
"2. Ezután a munkalapot lapvédelemmel is elláttam és csak a "Nem zárolt cellák" kijelölését engedélyeztem."
Vagyis mivel a teljes munkalap zárolt, így egyik cella se jelölhető ki, kivéve az, ami nincs zárolva.
De ha a hivatkozást tartalmazó cellát nem zárolod, akkor tudják módosítani.
Amit te szeretnél, az nem igazán oldható meg csak akkor, ha a cellára kattintást engedélyezed, és csak a módosítást tiltod le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!