Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mindent a zene mixelésről és...

ThisIsMyName kérdése:

Mindent a zene mixelésről és a mashup-ról?

Figyelt kérdés

Valaki tudna segíteni ? A napokban hallotam egy ( számomra ) elég jó mashup-ot. És jött az ihlet, hogy " Na majd én is..." Le is szedegettem programokat, de valahogy nem sikerült összehoznom eddig semmit.

Valaki, aki már csinált ilyesmit tudna tanácsot adni ? :)

Miket kell figyelembe venni? Honnan tudom, hogy egy alap és a vokál passzolni fog-e egymáshoz ? stbstb..

Melyik a "legegyszerűbb" és egyben a leghatékonyabb program ehhez ?

Ha valakit érdekelne, ez az, ami nagyon megtetszett :

https://www.youtube.com/watch?v=DS2xsk2hzpM

L/22

2014. aug. 21. 19:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Virtual dj és a FL studió
2014. aug. 21. 20:06
 2/3 anonim válasza:
100%

Kemény fába vágtad a fejszéd. Sokféle programot lehet használni FL studio-tól az Abletonig, jellemzően mindenki használja azt amelyikkel tapasztalata van.

A két zenének egy hangnemben kell lennie, vagy legrosszabb esetben is harmóniában. Ezt rutinos zenészek hallásból megmondják, kevésbé rutinosak pedig utána tudnak nézni, vagy zongorával/szintetizátorral le tudják maguk is ellenőrizni. A könnyebbik feladat, hogy a két zene egy sebességen legyen, de sokan még ezen a ponton is el tudnak vérezni. Ha mindennel megvagy, akkor pedig már csak ki kell keverni a kész zenét, hogy úgy is szóljon ahogy annak kell :)

Itt egy link ami hasznos lehet a harmóniák megtalálásához: [link]

És ha elkészül a mashup ne felejtsd el elküldeni a [link] -ra :)

2014. aug. 22. 07:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :) Majd igyekezni fogok.
2014. aug. 22. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!