Ha linux alatt nem szoftver managerből telepítek új programot, akkor is van auto update?
Nem. A frissiteseket azert latja mert a csomagkezelő folyamatosan figyeli a csomaglistákat, és nézi h van-e frisebb csomag a tieidnél.
Ha debet telepitesz az viszont 1 konkret csomag, de a csomagkezelőnek fingja se lesz rola h hol kellene keresnie a frisebb változatát, ezért nem is fogja jelezni addig amíg valamelyik source-ba bele nem rakják.
na csak azért mert nonszensz hogy adott programból pl a csomagkezelőben 2009-es verzió van fenn miközben már van 2014-es is.
vagy ami még jobb ha adott app fenn sincs Így nincs más választás mint a deb-es telepítés.
Nekem pont egy régebbi verzióra volt szükségem egy olyan programból ami benne van a szoftverközpontban is, .deb kiterjesztésű fájlként raktam föl egy korábbi verziót, és azt frissíteni akarta utána.
Szerintem ha bemásolod a program forrását a /etc/apt/sources.list fájlba, akkor onnantól kezdve fog hozzá nézni frissítéseket. Valószínűleg azért csak egy bizonyos verzióig volt benne a szoftver kezelőbe a forrás, mert addig működött nyílt forráskódúként a program, onnantól kezdve meg non-free lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!