Hogy telepítsem a Windows-t az SSD-re?
Figyelt kérdés
Beraktam az SSD-t a gépbe bekötöttem első portra, a HDD-t az ötödikre. Biosban átkapcsoltam, hogy 1-4-es csatlakozóig AHCI-re, a HDD-nek 5-6os port maradt IDE. A gondom az, hogy csináltam USB Boot-os windowst-t(win8.1pro), de ha pendriveról bootolok akkor a kék windows logónál megfagy a gép és nem hajlandó telepíteni... (Ekkor le volt kötve a hdd-t a gépről) Ha pedig windowsból indítom (a hdd-ről) a telepítést akkor automatikusan a hdd-re teszi nincs semmi egyéni beállítási lehetőségem. Hogy lehetne megoldani? (Hardveres problémám nincsen mivel ezidáig hibátlanul működött minden+ BIOSt egy hete frissítettem így az sem lehet a ludas) Megoldás? Köszi a válaszokat!2014. aug. 19. 08:38
1/9 anonim válasza:
A Windows 8.1 preferálja az UEFI-t, azaz nem véletlenül UEFI-s boot-pen-drive-ot készítettél és ez okozza a gondokat??? :-)
2/9 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, ugyanúgy készítettem az usb-t mint az előző három alkalommal(1 hónap alatt :D ) és akkor gond nélkül végigment. Most csak az SSD kutyult be szerintem... Csak azt nem értem, hogy lehet felrakni egy windows-t anélkül, hogy bármit megkérdezne?!? Nem volt semmi lehetőségem... Köszi a választ azért :)
2014. aug. 19. 08:49
3/9 P.O.C. válasza:
Ha már így is szívat, akkor ne kavarj be még pluszba USB pen drive -al. Telepítsd DVD -ről.
4/9 A kérdező kommentje:
Nincs optikai meghajtó a gépemben:) így az nem kivitelezhető
2014. aug. 19. 09:45
5/9 A kérdező kommentje:
Annyi fejlemény van, ha 5-6os porton van és AHCI-ben akkor elindul a telepítő, de nem enged telepíteni azzal az indokkal, hogy erre a meghajtóra nem telepíthet állítsam be bios-ban hogy bootolható legyen. Aztán biosban már nem is látszik csak 1-4-portig... Ha 1-4-es porton van akkor fagyás a windows logónál a telepítő elején. Firmware legfrissebb az ssd-n...
2014. aug. 19. 10:22
6/9 A kérdező kommentje:
Csoda folytán elindult. Bárki hasonlóval találkozna nekem így működik: HDD az ötös portra, SSD az egyesre, 1-4ig AHCI 5-6: IDE. Elsődleges boot USB és elindult a telepítő és enged is telepíteni az SSD-re.
2014. aug. 19. 10:33
7/9 anonim válasza:
Legközelebb... kevesebb mint fél óra átköltöztetni a rendszert. :D
8/9 A kérdező kommentje:
Igen azon én is gondolkoztam, de jobb egy nyers rendszer rajta mint egy migrált.
2014. aug. 19. 13:27
9/9 anonim válasza:
Február óta egy akkor már 3 éves alapból HDD-re telepített rendszert használok SSD-n, probléma nélkül. Nem biztos, hogy jobb frissen telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!