GIMP használata?
"Már egyszer kérdeztem"
Akkor is az 'Elektronikus eszközök' rovatban? Ha már -- a címkék alapján -- eljutottál addig, hogy ez egy képszerkesztő program, nem lett volna egyszerűbb a 'Számítástechnika > Programok' közt feltenned a kérdést? Akkor talán több választ is kaptál volna, meg használhatóbbat is.
Az első frappáns válasz után már csak egyetlen részprobléma marad: Azt a bizonyos Background menüt hol találod?
A feladatnak szokás szerint több megoldása is van, ezeken nem megyek végig, ilyen egyszerű esetben elegendő a figura körbejelölésével megoldani (Lasszó eszköz). Ha jól sejtem, a gondod az, hogy ilyenkor a kijelölés a figurára vonatkozik, ezért a kitöltés (kitöltési eszköz, Shift+B) vagy a törlés (Delete) azt fehérítené ki a háttér helyett. A megoldás az, hogy körbelasszózás után meg kell fordítanod a kijelölést (Kijelölés menü > Invertálás, de egyszerűbb így: Shift+I), ezután a műveletek már a körvonalon kívüli részre érvényesek.
Ha mégsem jól értettem, próbáld meg pontosabban megfogalmazni a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!