Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Win8.1 van a gépemen rakjak e...

Win8.1 van a gépemen rakjak e rá linuxot? (lent infó)

Figyelt kérdés
már 5.ödjére telepítettem újra de ha 1-2 nagyobb progit photoshop vagy játékot rátelepítek akkor elkezd lelassulni youtubos videók is lassabbak lesznek és azon gondolkozom mi lenne ha linuxot telepítenék rá. dell inspiron laptop i3-as proci 4gb ram hd lcd 15" 512videoram fél tera sata. vagy lehet,hogy a windowsal van a gond,hogy tpb-ről szedtem le?
2014. aug. 15. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is 8.1-et használok munkára, és bár nem vagyok elájulva tőle, ez a lassulgatás régóta nem jellemző a rendszerre, pláne úgy, mint az XP-érában volt. Szerintem a virágbolti programjaid malware-eket is tartalmaznak, az szedheti szét a rendszert.

Ettől függetlenül kipróbálhatod a Linuxot (sőt, javaslom, tégy így, szélesíted a látóköröd), de azon Photoshopozni nem fogsz (Gimp van helyette, lehet céljaidhoz elég), és játék terén sem túl rózsás a helyzete.

2014. aug. 15. 20:11
 2/7 A kérdező kommentje:
igen most látom hogy linuxra nincs pshop na mind1 a gimp mennyire jó?
2014. aug. 15. 20:20
 3/7 A kérdező kommentje:
amúgy az a gáz ha vírusokat tartalmaznak attól lassul le ha meg feltelepítek egy vírusírtót akkor meg attól....
2014. aug. 15. 20:21
 4/7 RobexSt válasza:

microsoft security essentials

szkennelésre megfelel,ha van valami idegen a gépeden.

2014. aug. 15. 21:31
 5/7 td95 ***** válasza:
Aranyszabály: ha újratelepíted a Windows-t, a legelső dolog, hogy raksz fel valamilyen vírusirtót.
2014. aug. 16. 03:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Az előbbi aranyszabályt azzal egészíteném ki, hogy vírusirtót NEM warezolunk. Inkább ingyeneset használjon az ember, mint tört fizetőset.
2014. aug. 16. 14:40
 7/7 Z0lcsi ***** válasza:

én az aranyszabályt egészíteném ki azzal, hogy linuxra meg nem kell vírusírtó:D amúgy nem létezik tökéletes vírusírtó, ha az összes létezőt használnád, azt sem nyújtana tökéletes védelmet. azt meg, hogy milyen a gimp, azt windows-on is ki tudod próbálni:)

ha meg még nem használtál soha linuxot, akkor első disztónak a zorin os-t ajánlanám, ami igen barátságos átszokást biztosít windowsról linuxra. de ha úgy gondolod, hogy nem félsz az ismeretlentől, akkor is mindenképpen ubuntuval, vagy ubuntu alapú oprendszerrel kezd szerintem :)

2014. aug. 17. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!