Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet hömérsékletet...

Hogyan lehet hömérsékletet mérni interneten keresztül?

Figyelt kérdés
Egy lakásban kellene legalább 2 helyiség hömérsékletét mérni és neten keresztül elérni.Linux vagy windows is szoba jöhetne.
2010. jan. 13. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondolom kell egy hálózatra csatlakoztatható hőmérő vevő egység, aminek van több hőmérő jeladója. A hálózatra kötött vevő egységnek meg gondolom van IP címe, vagy akár időnként file-ba tudja tenni az adatokat, amire te rá tudsz nézni remote desktoppal, vagy kitolhatod weblapra, stb...
2010. jan. 13. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:
esetleg webkamerával is meg lehet oldani, amit a hőmérőre állítasz...
2010. jan. 13. 16:56
 3/8 A kérdező kommentje:
16:44 Hasonlora gondoltam én is, mondjuk egy p2 es gép ami gyüjti a szenzoroktol az adatokat, (pl DS1820) idáig még meg is tudnám oldani, de utána ez elérhetö kellene hogy legyen neten keresztül valahogy, na ez a komplikáltabb. Nemnagyon találkoztam ilyen kapcsolással és szoftwerrel.
2010. jan. 14. 07:28
 4/8 A kérdező kommentje:
16:56 :) eszembe jutott nekem is, de mivel a házban már megfigyelö rendszer (kamera) van telepitve és netre kötve elég jól megterheli az uploadot és nem lenne jó plussz még egy kamera. De egyébként jó ötlet.
2010. jan. 14. 07:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Az első vagyok!

Van ilyen hőmérő:

[link]

Gondolom nem olcsó mulatság, de ez szerintem megoldaná a problémádat, gondolom adnak hozzá szoftvert is, amivel ki tudod tolni a net-re.

2010. jan. 15. 08:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Jó cucc, csak az a gond hogy én ehez csóró vagyok, azért is gondoltam valamilyen DIY modszerre. Közben találtam valami érdekeset, csak szotáraznom kell, nem haver az angol :) [link]
2010. jan. 15. 22:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Rákerestem: [link]

Ha van egy programozási felülete (API) az eszköznek, akkor lehet írni egy programot, ami gyárt egy HTML oldalt a hőmérséklettel.

2010. jan. 16. 11:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag akkor ez megoldaná. Szeded a hőmérsékleteket az eszközről, akár soros porton, vagy TCP-n. És minden változáskor generálsz egy HTML filet, amit mondjuk utána FTP-vel feltolsz valami tárhelyre.
2010. jan. 19. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!