Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windiws XP telepítése?

Windiws XP telepítése?

Figyelt kérdés
Egy gyengébb gépre (intel core 2ghz, 768 mb ram) szerettem volna telepíteni a Windiws XP-t, mellesleg most is az van rajta, de amikor újraindítottam, nem jelent meg a "A CD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot" szöveg, így nem tudtam mit tenni. Egyébként vírus miatt kellett volna újratelepíteni, így legyeréltem azt a vírusírtót ami rajta volt (nem emlékszem mi a neve) Avast-ra. Amikor újraindítottam ezután a gépet, van ugye a rendszerbetöltéskori vizsgálat. Talált egy vírust, de a billentyúzet bootolásnál valamiért nem akart működni, és így nem tudtam kiválasztani semmilyen opciót, és így nem futott tovább. újraindítottam, és most kell neki legalább 3 perc, hogy betöltsön (ezelőtt kb 1 perc volt). Még mindig az újratelepítés lenne a feladat. Biosban átállítottam, hogy a cd meghajtóról bootoljon, de nem írta ki így sem. (az xp cd jó, nem egyszer telepítettem vele) Van esetleg valami tippetek, hogy mit csináljak?

2014. aug. 11. 17:49
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírási hibákért kicsit fáradt vagyok és nem fog az eszem :D
2014. aug. 11. 17:52
 2/20 P.O.C. ***** válasza:
Nem boot -olható vagy rossz a lemez.
2014. aug. 11. 18:31
 3/20 A kérdező kommentje:
már telepítettem róla és ment, és nincs rajta karc...
2014. aug. 12. 06:39
 4/20 csacsi2 ***** válasza:

Mivel a Boot-oláshoz nem kell a merevlemezen található fájlok, így ez leszűkíti a kört a meghajtó és a lemez hibájára! Nincs több!

Nem kell karcos legyen ahoz hogy már ne tudja beolvasni. Idővel tönkremegy. Nekem is volt ilyen. Telepítettem egy oprendszert (új kiírás, új lemez), majd eltettem (tokba, száraz helyre, Nem fogtam meg a felületet, mágneses erőtér mentes elzárt helyre...) 5 év mulva szerettem volna telepíteni de nem volt jó.

Másik az volt mikor a meghajtó kezdett tönkremenni. Először nem volt sok baj vele. Beolvasta a lemezeket, majd egyre több íráshibát okozott, majd sokszorra olvasta be a lemezt.

röviden.:

-Próbáld másik lemezzel

-Cseréld le az író adatkábelét

-Cseréld le az írót

viszont írtad:

"billentyúzet bootolásnál valamiért nem akart működni"

Akkor hogy állítottad be a biosban első boot-ra?

Vagy a windows betöltésekor nem volt jó?

Amennyiben a biosnál nem működik valamelyik eszköz akkor elképzelhető, hogy valamelyik eszköz a hibás, esetleg a táp nem ad elég energiát az eszközöknek, de ez innentől találgatás. Lényege hogy a bios alatt, bootoláskor nem kellenek driverek az nem lehet hiba.

BIOS Vírust kiveszem a képletből elképesztően kevés az esélye.

Ezt a 3-at kell elsősorban kipróbáld!

2014. aug. 12. 07:30
 5/20 A kérdező kommentje:
akkor lehet, hogy marad a cd hiba. a meghajtó nem régi, és a lemezt boot után meg bírtam nyitni.akkor kipróbálom viszont azt még meg tudnátok mondani, hogy a billentyűzetet hogy tudnám használni boot közben? eleinte működött aztán nem...
2014. aug. 12. 12:27
 6/20 A kérdező kommentje:
egyébként igen, akkor még működik amikor a biosba szeretnék belépni, de utána nem.
2014. aug. 12. 12:28
 7/20 A kérdező kommentje:
+ még egy kérdés: ha bejelentkezek a windowsba, úgy is újra tudom telepíteni? Csak mert régebben megfigyeltem, hogy bejelentkezve beraktam a cd-t, és kiadta a telepítést.
2014. aug. 12. 12:37
 8/20 P.O.C. ***** válasza:
Úgy nem tudsz tiszta telepítést végezni. Szerezz be egy normális boot -olható telepítőt.
2014. aug. 12. 13:51
 9/20 A kérdező kommentje:
oké köszönöm
2014. aug. 12. 16:57
 10/20 A kérdező kommentje:
még egy kérdés ezzel kapcsolatban: az miért lehet, hogy a boot előtt, ugye kell villognia egy kurzornak a képernyő bal felső sarkában... ez sem történik meg. középsuliban úgy magyarázta a tanár, hogy ilyenkor valami bios hiba van. szerintetek? ez is közrejátszhat abban, hogy nem indul el a telepítés?
2014. aug. 13. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!