Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehet olyat hogy a partíciót...

Lehet olyat hogy a partíciót formázom a merevlemez helyet?

Figyelt kérdés
Újra kell tennem a windowsot de van 2 partícióm 1. amin a win7 van és a 2. amin a programok vannak. Nos és lehet olyat hogy csak az 1.-t formázom hogy a win7 eltünjön de a 2.-n rajtamaradjanak a programok?

2014. aug. 10. 20:43
 1/8 anonim ***** válasza:
igen, de a programokat is újra kell telepíteni rendszer után.
2014. aug. 10. 20:46
 2/8 Gábor_79 ***** válasza:

Az érdekesség kedvéért azért megemlíteném, hogy nekem sok program volt, amit nem kellett újratelepítenem sem. A történethez hozzátartozik, hogy telepítésnél fizikailag másik adathordozóra került a ProgramData és a Felhasználói(User) mappák ez alapján [link] az SSD miatt, ami időközben kiderült, hogy amiatt felesleges, de nekem tetszett a módszer. Lényeg, hogy újratelepítés után, ugyanazt a felhasználó és szgépnevet adtam meg, és a meghajtó betűjelét is ugyanannak hagytam a biztonság kedvéért. Számos program volt, köztük bonyolultabbak is Half Life, Xilisoft DVD Creator, DOSbox, ami futott újratelepítés után is.

Ami a gondom ezzel, hogy ha háttérmentés után helyre szeretném állítani csak ezt a két mappát, úgy kicsit gondban lennék, mert nem tudom, hogy történne.

2014. aug. 10. 21:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Most a windows telepítöjébe nemenged újat csinálni csak ha kitörlöm mindkét partíciót. Amin a win7 volt azt formáztam és szabad is lett rajta a hely de nemtudom mégegyszer rátelepíteni, kitörölni meg nemengedi csak ha kitörlöm a 2.-at is. valaki tudna segíteni? Amúgy köszönöm az eddigi gyors válaszokat!
2014. aug. 10. 22:37
 4/8 Gábor_79 ***** válasza:
Nem sok ötletem van rá sajnos. Elég lehetetlen a helyzet, mert nem sok opció van ott olyankor, csak amit magad is láthattál. Mit ír ki? Pl, hogy ezen a lemezen nem hozható létre ...? Mekkora a másik terület amit nem akarsz letörölni? Arra nincs mód, hogy kijelölöd a régi partíciót, de nem az egészet választod ki, hanem kisebb területet? Nincs véletlen USB-n valami Parted Magic, Gparted vagy valami live Linux amivel partícióműveleteket tudnál csinálni? Legutóbb én is így jártam. Nem DW kiadást használsz?
2014. aug. 11. 19:37
 5/8 A kérdező kommentje:
GPT partícióra nem engedte telepíteni, átkonvertálni meg már utólag nem engedte, így hát törölni kellett mindkettőt. Sajnos odaveszett minden ami a 2.-on rajta volt de hát nem tudtam mit csinálni. De köszönöm szépen a segítséget ment a piros pacsi!
2014. aug. 11. 21:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Elnézést itt a zöld a jó pacsi nem piros, a zöld ment ! :)
2014. aug. 11. 21:28
 7/8 Gábor_79 ***** válasza:
(Igazából nincs jelentősége, mert egy szavazat nem számít az oldal pontozási rendszere miatt. Több ugyanolyan szavazat alapján dől el hogy az + vagy - .)
2014. aug. 11. 21:38
 8/8 anonim ***** válasza:

"GPT partícióra nem engedte telepíteni"

UEFI -vel kell telepíteni, azaz boot menüt meghívod és ott választod ki hogy UEFI -vel indítsa a DVD meghajtót.

Fontos hogy ugyan ezt a Windows -t tedd vissza a legális CD -vel és kulccsal!

(Loaderrel nem aktiválható az UEFI -vel telepített rendszer)

2014. aug. 11. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!