Miért indul ilyen lassan a gépem?
AMD Fx(tm)-4130 Quad-Core Processzor 3.81 GHz
8GB Kingstone 1600 MHz RAM
ATX Chieftech 550W tápegység
Windows 7 Professional 64 bit
Minden játék tökéletesen megy rajta de elég lassan indul a gép mire bejön a Windows 7 logó, meg az "Üdvözöljük" felirat ez nagyon sok időbe telik.
Ezen kívül meg néha le is szokott fagyni indulás után, de szerencsére az hamar helyrejön.
Aztán mikor behozza az asztalt ott is kell várni, mert a parancsikonok is ilyen furán néznek ki, és ha túl korán indítok el valamit, akkor szokott elég durván befagyni.
De van, hogy bekapcsolás után egy kis ideig még meg sem jelennek a parancsikonok.
Hogy tudnám ezt orvosolni? :/
karban kéne tartani a géped.
1. megnyitod a lemezkarbantartót
2. kiválasztod a törlendő dolgokat
3. klikk ok
4. megnyitod a lemeztöredezettségmentesítőt
5. leelemzed a kívánt köteteket(általában a c: de én szoktam amelyiket csak tom, és lehetőleg legyen a köteteken 15% szabad hely mert másképp nem lesz jó)
6. amelyik kiírja hogy töredezettségmentesíteni kell és megfelel a 15% szabad helynek(a progi kiírja hogy hány %)
azt töredezettségmentesítsd.
7. ennek a 2 proginak fent kell lennie minden windowson. :)
8. futtasd az asztal karbantartása varázslót.
9. tilts le néhány ütemezett feladatot.
10. remélem segítettem :)
Na, hát azóta megismételtem a lépéseket. letöröltám pár cuccot, vírusirtóztam, ccleaner, töredezettségmentesítés.
+ 1-2 beállítás így most már jó.
Egyébként a Win 8 az nem jó.
Nekem és még rajtam kívül nagyon sok mindenkinek a Win7 jön be a legjobban.
Nem hiába, hogy a windows 8-at olyan kevesen vették meg.
Ja és én legtöbbször játszásra használom a gépet.
Erre a célra szerintem meg a win 7 a legjobb.
De kinek mi... Otthoni általános használatra szerintem sem olyan rossz a 8...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!