A Linux operációs rendszer miben különbözik az XP-től?
live Cd-t lötöltöd és kipróbálod, de szerintem fel fogja ismerni.
melyik disztribúció kipróbálása mellett döntöttél?
19:31-est "értékelem" saját win-es szemszögem szerint:
Kinézet:
Bármennyire is tuningolod, nem fog szebben kinézni, mint egy xp vagy 7, vagy ha mégis, akkor arról sem feledkezzünk el, hogy xp-t és 7-t is lehet tuningolni bárhogyan, így kinézetben win győz.
Kezelőfelület:
Meg lehet tanulni, de nem látom hasznát?
Filmet nézni, játszani, másolni, fájlokat létrehozni windows-on még csak egyszerűbben lehet, minek az időt még arra pazarolni, hogy linuxon ezt megtanulja az ember?
Kompatibilitás:
Linux-ról nem sokat tudok, de ha már úgyis csak alap dolgokra kell a gép, minek wine-nal szarozni, amikor windows-on magától elindul minden?
Megbízhatóság:
Egy nagy plusz pont linux-nak.
Bár nekem windows-sal sincs bajom, nem szokott gyakran összeomlani, és vírusom sincs gyakran, DE van.
Linux-on meg még nem láttam se összeomlást, se vírust.
De ha valaki "jól bánik" windows-sal, akkor nem fog naponta hibaüzeneteket kapni.
Én is gondolkoztam a linux telepítésen (persze csak win mellett), mert hát filmet nézni + netezni azon is lehet (gondolom én :)), és elég gyenge gépem van, aminél néha hosszú perceket kell várni, hogy a win megnyissa a mozillát, elindítson egy filmet.
De végül csak nem szarozok a telepítéssel, főleg a torrent miatt, egyesével meg kéne adni a fájlok elérési útját megint, amihez nem sok kedvem van.
Most olvasom ezt a techline-os cikket, és itt az örök igazság:
"Az ablakok vs. pingvin vitának valószínűleg soha nem lesz vége"
Nem lesz olyan, hogy mindenki win-fan vagy linux-fan legyen, mindig lesz valaki, akinek az egyik jobban tetszik.
Én maradok a win-nél (és majd ha lesz egy "kevés" pénzem veszek valamilyen mac kompatibilis gépet, de ez még a távoli jövő)
Kinézet,kezelőfelület:
http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ
Nem,tényleg nem kell wine.Számtalan linuxos ill. multiplatform szoftver létezik.Kiemelnék pár szoftvert,melyek a linux projekt részei/szövetségesei:
Mozilla Firefox,Openoffice,7zip,gimp,vlc
A kételyek eloszlatása végett:
Linux: programozóknak & netezőknek
Windóz: gémereknek
Linux: stabilabb, sok disztribúciója van..
A linuxnak egy fajtája van.. nyílt forráskódú.. Legális ingyenes..
Windows: Bill bácsi lopta az ablakrendszert az appletől, míg a linux eredetileg szöveges.. (később kiadták rá a gnome és kde gui-t).. Amellett , hogy majdnem mindenkinek illegális, (irodákon, munkahelyeken kívül) nem nyíl forráskódú..
Többnyire a munkahelyeken is linux van már (Ubuntu).. Még a szomszédomnak is Ubuntuja van, és ez nem vicc.. pedig nem ért a géphez rendesen, mégis tudja használni..
Na szóval.. gamerek windows, net és multimédia linux..
Ja igen.. és a legtöbb linux rendszerindításkor már betölti a programokat így nem lassúl be, és ha elindult nem kell várni arra, hogy még bejöjjön az "msn"?!
előző vagyok..
Ja és kedves tuningolós okostojás...
Keressél már rá arra youtuben, hogy beryl vagy compiz és utánna fikázd a kinézetét..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!