Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux operációs rendszer...

A Linux operációs rendszer miben különbözik az XP-től?

Figyelt kérdés
Kinézet, kezelőfelület, kompatibilitás, és a DOS alkalmazások hogy futnak rajta. És mennyire megbízható?
2010. jan. 11. 18:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
2010. jan. 11. 20:48
 12/22 A kérdező kommentje:
Az XP SP1 Professional felismerte a hangkártyámat telepítéskor külön driver nélkül és azonnal volt hang. A Linux is fel fogja ismerni?
2010. jan. 11. 20:57
 13/22 czibles ***** válasza:

live Cd-t lötöltöd és kipróbálod, de szerintem fel fogja ismerni.

melyik disztribúció kipróbálása mellett döntöttél?

2010. jan. 11. 21:25
 14/22 A kérdező kommentje:
Egyenlőre csak érdeklődök.
2010. jan. 11. 21:29
 15/22 anonim ***** válasza:
fel fogja ismerni
2010. jan. 12. 10:10
 16/22 anonim ***** válasza:
37%

19:31-est "értékelem" saját win-es szemszögem szerint:

Kinézet:

Bármennyire is tuningolod, nem fog szebben kinézni, mint egy xp vagy 7, vagy ha mégis, akkor arról sem feledkezzünk el, hogy xp-t és 7-t is lehet tuningolni bárhogyan, így kinézetben win győz.

Kezelőfelület:

Meg lehet tanulni, de nem látom hasznát?

Filmet nézni, játszani, másolni, fájlokat létrehozni windows-on még csak egyszerűbben lehet, minek az időt még arra pazarolni, hogy linuxon ezt megtanulja az ember?

Kompatibilitás:

Linux-ról nem sokat tudok, de ha már úgyis csak alap dolgokra kell a gép, minek wine-nal szarozni, amikor windows-on magától elindul minden?

Megbízhatóság:

Egy nagy plusz pont linux-nak.

Bár nekem windows-sal sincs bajom, nem szokott gyakran összeomlani, és vírusom sincs gyakran, DE van.

Linux-on meg még nem láttam se összeomlást, se vírust.

De ha valaki "jól bánik" windows-sal, akkor nem fog naponta hibaüzeneteket kapni.

Én is gondolkoztam a linux telepítésen (persze csak win mellett), mert hát filmet nézni + netezni azon is lehet (gondolom én :)), és elég gyenge gépem van, aminél néha hosszú perceket kell várni, hogy a win megnyissa a mozillát, elindítson egy filmet.

De végül csak nem szarozok a telepítéssel, főleg a torrent miatt, egyesével meg kéne adni a fájlok elérési útját megint, amihez nem sok kedvem van.

Most olvasom ezt a techline-os cikket, és itt az örök igazság:

"Az ablakok vs. pingvin vitának valószínűleg soha nem lesz vége"

Nem lesz olyan, hogy mindenki win-fan vagy linux-fan legyen, mindig lesz valaki, akinek az egyik jobban tetszik.

Én maradok a win-nél (és majd ha lesz egy "kevés" pénzem veszek valamilyen mac kompatibilis gépet, de ez még a távoli jövő)

2010. jan. 12. 11:31
 17/22 anonim ***** válasza:

Kinézet,kezelőfelület:

http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ

Nem,tényleg nem kell wine.Számtalan linuxos ill. multiplatform szoftver létezik.Kiemelnék pár szoftvert,melyek a linux projekt részei/szövetségesei:

Mozilla Firefox,Openoffice,7zip,gimp,vlc

2010. jan. 12. 19:40
 18/22 anonim ***** válasza:

A kételyek eloszlatása végett:

Linux: programozóknak & netezőknek

Windóz: gémereknek

Linux: stabilabb, sok disztribúciója van..

A linuxnak egy fajtája van.. nyílt forráskódú.. Legális ingyenes..

Windows: Bill bácsi lopta az ablakrendszert az appletől, míg a linux eredetileg szöveges.. (később kiadták rá a gnome és kde gui-t).. Amellett , hogy majdnem mindenkinek illegális, (irodákon, munkahelyeken kívül) nem nyíl forráskódú..

Többnyire a munkahelyeken is linux van már (Ubuntu).. Még a szomszédomnak is Ubuntuja van, és ez nem vicc.. pedig nem ért a géphez rendesen, mégis tudja használni..

Na szóval.. gamerek windows, net és multimédia linux..

Ja igen.. és a legtöbb linux rendszerindításkor már betölti a programokat így nem lassúl be, és ha elindult nem kell várni arra, hogy még bejöjjön az "msn"?!

2010. jan. 19. 14:04
 19/22 anonim ***** válasza:

előző vagyok..

Ja és kedves tuningolós okostojás...

Keressél már rá arra youtuben, hogy beryl vagy compiz és utánna fikázd a kinézetét..

2010. jan. 19. 14:05
 20/22 anonim ***** válasza:
Ubuntu Linuxon fog menni a portable photoshop és az artister? (Ne javasolj GIMP-et, ismerem és nem fogom használni)
2010. jan. 19. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!