Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen alkalmazással rakjak...

Milyen alkalmazással rakjak (könnyen) polaroid kép hatású keretet a képeimre?

Figyelt kérdés
Persze tudom lehet szerkeszteni photospace-el is de az a kép méretéből is vesz le, nekem meg olyan kel amelyiknek a közepébe megy a négyzet alakú (mint instragammon) kép. Letöltöttem egy alkalmazást (polaroid) de az a baj, hogy régies lesz tőle a kép és veszít a színéből. Mivel csináljam?

2014. aug. 1. 18:40
 1/6 tabaki ***** válasza:
Bármilyen képszerkesztővel. Mellesleg én Inscape-et használnék, de ez személyes vonzalom, neked valószínűleg jobban beválnak majd a hagyományos szerkesztők.
2014. aug. 1. 18:45
 2/6 A kérdező kommentje:
de a szerkesztőkkel ugyan az a képméret marad nekem pedig az kell hogy maga a kép maradjon ugyan akkora és ugyan olyan a kerettel együtt pedig nagyobb legyen
2014. aug. 1. 18:47
 3/6 tabaki ***** válasza:

Egyelőre Gimpben mondom, mert nincs nyitva a Windowsos gépem.

1. Kijelölöd a képen a négyzetet (téglalap-kijelölő + Shift).

2. Kép -> Rajzvászon mérete... Tetszés szerint nagyobbra veszed, Középre gomb, leokézod.

3. A háttér átlátszó lesz, ezért Kép -> Egy réteggé lapítás.

4. Exportálod JPG-be.

De mindjárt elindítom a Windowst, gyanúm, hogy IrfanView-val kötegelve is lehet ilyesmit.

2014. aug. 1. 19:06
 4/6 SimkoL ***** válasza:
IrfanView Shift-V: Színes keret hozzáadása....
2014. aug. 1. 19:14
 5/6 tabaki ***** válasza:

@SimkoL:

Ha a kép eleve négyzet, ez a megoldás.

Sok egyforma méretű, négyzet alakú kép esetén: B (azaz Csoportos konvertálás/átnevetés), "Speciális opciók aktívak" pipa be, "Megadni" gomb. Az új ablakban "Keret hozzáadása" pipa be, "Opciók" gomb, OK. A fájlablakban kiválasztod a kívánt képeket, "Hozzáadás" vagy ha a mappában lévő összes kell, "Mind hozzáadása" gomb. Beírod a Célmappa útvonalát, és "Indítás" gomb.

Ha az a valószínűtlenül szerencsés helyzet, hogy egyforma méretű képeid vannak, és mindegyikből ugyanarról a helyről kell kivágnod a négyzetet, akkor a vágást is automatizálhatod a speciális opciók ablakában, így mehet minden egy szuszra. Ezt nem részletezem, de általában érdemes a lehetőségeket alaposan áttanulmányoznod, ügyesen ki van ez találva.

2014. aug. 1. 19:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Maradok a polaroid nevű programnál azért köszönöm
2014. aug. 2. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!