Windows 8.1 internet (ethernet) probléma. Megoldás?
Egy HP 655-ös notebookra feltelepítettem a Windows 8.1 Enterprise N operációs rendszert. Az a probléma lépett fel telepítés után, hogy csak Wi-Fi-n keresztül kapcsolódik az internethez, vezetékről (ethernet-kábelről) nem. Előzőleg Ubuntu volt a masinán, ott tökéletesen működött.
Próbáltam másik UDP-kábellel, illetve a drivereket is frissítettem, de nem találtam megoldást.
Valaki tudna esetleg segíteni?
UTP a kábel típusa
És valószínűleg a hálókártya (LAN) driverét kéne telepíteni, utána mennie kéne.
Ezt találtam:
A Driver - Network résznél a legalsó (Realtek Local Area Network (LAN) Driver). Download és telepítsd.
Igaz, csak már portokat is néztem, így keveredett össze a két szó.:)
Köszönöm a linket, két driver kimaradt a frissítésekkor, így lehet, hogy ők kavartak be.
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget! :)
Én írtam mindkettőt egyébként.
És nem tudom, megpróbálhatod, de az mégiscsak egy másik gyártó másik gépéhez való...
Akkor neked köszönöm! :)
Ezzel a driverrel sem oldódott meg a probléma. Megpróbálkozom egy újratelepítéssel, más megoldás nem nagyon maradt...
Felraktam a Pro-t, ugyanazt produkálja.
Kicsit kutakodtam még, a HP fórumán ennél a típusnál mindenki ezt tapasztalta...
Aztán ezt találtam:
#Jelenség:
HP655 Notebook-on Windows 8-ról 8.1-re frissítést követően megszűnik a vezetékes hálózati kapcsolat, a Realtek PCIe GBE hálózati kártya sárga felkiáltójeles lesz az Eszközkezelőben.
#Megoldás:
Jelenleg csak a BIOS frissítés segít.
HP 655
HP Notebook System BIOS Update (AMD Processors)
VERSION:
F.27
(Letölteni, futtatni, folyamatos külső tápellátásról gondoskodni!)
(Se a HP-tól, se a Realtek-től letöltött hálózati kártya driver-ek nem oldják meg a problémát, csak a BIOS frissítés.)
#Forrás:
HP Support Forums
Kipróbáltam, de nem ment, mondjuk a többi drivert már nem raktam fel, sokat szenvedtem az utóbbi napokban vele, inkább felrakom a Windows 7-et.
Hátha másnak ez a BIOS-frissítés segíteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!