Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi fogyaszthat ennyi RAM-ot?

Mi fogyaszthat ennyi RAM-ot?

Figyelt kérdés

[link]

1-2 napja van ez, állandóan ennyit eszik de nemtudom, hogy mi..

Eddig a memóriafogyasztás alig érte el a 100Megát..:/

Segítsetek!

2014. júl. 28. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100MB memóriafogyasztás? XP alatt lehetett. Nekem Win7 minimum 800MB-t megevett üresjáratban. Most 1,5GB-t fogyaszt Win8.1 alatt.
2014. júl. 28. 15:43
 2/7 Gábor_79 ***** válasza:

A WinDefender, Avast antivirus és a MalwareBytes Antimalware együtt fogyaszthat ennyit, mert a képen láthatólag ez mind megy, legalábbis szolgáltatás szintjén. Aztán az Előtöltés, annak pont az a szerepe, hogy a gyakran használt alkalmazásokat a memóriában tartja. Meg ami még nem látszik. Valami Comodo szolgáltatás (Cmdagent) is fut, ami már a 4. vírusírtó/tűzfal alkalmazás, így már sok.

Lehet, hogy rosszul távolítottad el valamelyiket?

2014. júl. 28. 17:19
 3/7 A kérdező kommentje:
a Comodo az egy tűzfal, tehát nyugodtan leállíthatom őket?
2014. júl. 28. 17:22
 4/7 Gábor_79 ***** válasza:

Attól függ. Azt talán ne. De ez mind fut? Ha igen, a Win Defendert, pl. kikapcsolhatod a vezérlőpultban.

De nem baj ha használva van a memória, attól gyorsabb a gép. Ha kell a rendszernek másra, majd felszabadítja.

A szolgálatások közt körbenézhetsz (Win+R futtatás: services) és a nem szükségeseket letilthatod. Persze utána kell nézni mi micsoda, de ilyenekre gondolok mint amit látok "Spooler" - nyomtatási várólista. Ha nincs nyomtatód, akkor nem kell.

2014. júl. 28. 17:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Okés, köszi
2014. júl. 28. 17:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Itt látok egy ilyet, hogy SearchIndexer.exe, ez mi?
2014. júl. 28. 17:48
 7/7 Gábor_79 ***** válasza:

Win szolgáltatás. Feltételezem merevlemezeknél a tartalomindexelés, mert magamnál most nem találtam. Ha a Start menüben keresel,ennek köszönhetően jóval könnyebben megtalálod a dolgot. A lemezeknél engedélyezni is kell a "Tartalomindexelés engedélyezése ezen a meghajtón". Ezt én kikapcsoltam.

Van sok ilyen leírás a neten, de fenntartásokkal kell kezelni, mert bámilyen egyszeri user is írhatta.

Ez talán nem olyan: [link]

2014. júl. 28. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!