Hogyan tudok (illetve milyen programmal) úgy nagyítani képet, hogy a minősége ugyanolyan maradjon?
Figyelt kérdés
2014. júl. 22. 11:40
2/9 anonim válasza:
Nagyításnál csökken a képminőség, mert az új pixeleket fel kell tölteni valamilyen információval, ezt csak az eredeti pixelekből nyerheti ki. Tehát ha egy 10x10 pixeles képet akarok feltölteni egy 5x5 pixeles kép adataival, akkor van 5x5 pixelem, amit "ki kell találnia" a programnak, ergo a minőségveszteség elkerülhetetlen, mert olyan részleteket akarok létrehozni, amik nincsenek rögzítve. Szóval nincs ilyen program, csak akkor lenne lehetséges, ha az eredeti kép végtelen felbontásához hozzáférhetnénk(ami nyilvánvaló okokból kifolyólag nem fog megtörténni úgy kb soha).
3/9 anonim válasza:
"Tehát ha egy 10x10 pixeles képet akarok feltölteni egy 5x5 pixeles kép adataival, akkor van 5x5 pixelem, amit "ki kell találnia" a programnak"
Ezt gondold át szerintem még egyszer.
4/9 j0c1 válasza:
Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban amit a 2-es kommenter írt, teljesen igaza van.
5/9 anonim válasza:
Végülis 25+25=100, igazad van...
A többi szerintem is korrekt.
6/9 anonim válasza:
Haha, valóban, kicsit leegyszerűsítettem a matekot. :D
7/9 tabaki válasza:
De közölhetted volna, milyen képről van szó. Rajzokat elkészíthetsz vektorgrafikával (pl. Inkscape), ezek korlátlanul nagyíthatók. Pixelgrafika esetén a megoldástól függően vagy homályos, vagy kockás lesz a kép. Jelentéktelen (és látszólagos) javulást el tudsz érni különféle élesítési módszerekkel (erre alkalmas pl. a Gimp és természetesen a Photoshop, de a képnézegetők is, mint az IrfanView, Faststone, stb.), de a kép tényleges minőségét adó rajzos részleteket nem tudod elővarázsolni a semmiből. A program legfeljebb tippelni tud, annak meg általában nincs jó vége.
8/9 j0c1 válasza:
Igazad van, tévedtem, ez egy olyan témájú kérdés, aminél teljesen indokolt, hogy egyébként egy témaorientált válasz matematikai részébe köss bele..
9/9 anonim válasza:
Hát talán nem mindegy, hogy még egyszer annyi vagy még 3-szor annyi pixelt kell meghatározni. De te tudod, és bocs, nem gondoltam, hogy valaki ennyire magára veszi más elírásának megemlítését...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!