Honnan tudom, melyik driver kell?
A Lenovo G580-as laptophoz kapott driver CD-n több gyártótól is szerepelnek driverek ugyanazon témakörben. Például WLAN-hoz van Atheros, Broadcom és Intel. A boltban azt mondták, hogy "úgy emlékszek, hogy a Lenovohoz Atheros kell", a gépen Intel matrica van. Több drivernél is fenn áll ilyen helyzet, a kérdés az, hogy honnan tudom majd, hogy melyiket telepítsem fel? (A gyártó honlapján sem találtam semmi konkrét infót, onnan is mindet le lehet tölteni)
Köszi!
#1: Kiskönyvben nincs benne.
#2: Sajnos, mivel nem tudtam melyik kell, mindent feltettem, úgyhogy a speccy mindent kiír :/
Ezt sem értem, látok itt is Broadcomot meg Atherost...
Én ugyanígy jártam Toshiba (L850-1P1) laptopnál, annyi különbséggel, hogy még CD-t sem adtak hozzá, a terméktámogatási oldalukról kellett minden illesztőprogramot letölteni. De kérdezem én, ha nincs másik eszközöm, amivel csatlakozni tudnék az internetre és letölteni a szükség drivereket, hogyan üzemelem be az újonnan vásárolt számítógépemet? Nem tartom felhasználóbarátnak az ilyen mértékű, fillérekben mérhető spórolást a gyártó részéről.
A honlapon meg hiába írtam be a pontos sorozatszámot, ugyanúgy megjelent az összes gyártó drivere. Egyesével töltöttem és telepítettem, így jópárszor sikertelen eredménye lett elsőre, másodjára. Kérhetsz nyugodtan terméktámogatást a gyártótól (e-mailben vagy telefonon) és egyúttal jelezheted is, hogy célszerű volna egyértelművé tenni az adott típushoz használatos programok listázását/megjelölését.
#3: Egyébként igen, ráadásul sajna a honlapról leszedett driverek nem is a legfrissebbek, vagyis a Leovonál nem. Most újították a honlapot, de a régi driverek maradtak fent. Most feltettem megint azokat, amik a telepítő CD-n voltak, megy a gép, amit kellett, Windows Update-tel frissített, nem fogok keresgélni egyenként, mert amíg működik a gép, addig nem piszkálok bele. :)
#4: Intel volt a wifi. Érdekes, mert feltettem és nem érzékelte a wifit. Feltettem az Atherost, telepítésnél ki is írta, hogy az a LEnovo cucca és lám, lett wifi. Úgyhogy megint felpakoltam mindent, de most működik, nem birizgálom. Azért egy kicsit most már átláthatóbb.
Köszönöm mindenkinek!
Illetve ennél az asztali gépnél világos, hogy integrált Intel van benne, de mellé, ATI vagy Nvidia javasolt? Sehol sem találok róla infót...
Egy kizárólag erre készült program tökéletesen megoldja a problémád. Hiányzó, hibás, szükséges, elavult drivereket frissít, telepít, és javít.
A program neve: Driver Genius Professional
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!