Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Honnan tudom, melyik driver kell?

Honnan tudom, melyik driver kell?

Figyelt kérdés

A Lenovo G580-as laptophoz kapott driver CD-n több gyártótól is szerepelnek driverek ugyanazon témakörben. Például WLAN-hoz van Atheros, Broadcom és Intel. A boltban azt mondták, hogy "úgy emlékszek, hogy a Lenovohoz Atheros kell", a gépen Intel matrica van. Több drivernél is fenn áll ilyen helyzet, a kérdés az, hogy honnan tudom majd, hogy melyiket telepítsem fel? (A gyártó honlapján sem találtam semmi konkrét infót, onnan is mindet le lehet tölteni)

Köszi!

2014. júl. 21. 21:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Benen van a könyvecslében amit hozzá adtak.
2014. júl. 21. 21:56
 2/11 soccerway ***** válasza:
windowson talán az aida 64 vagy más hasonló program kiírja az infókat mi van a gépben, linuxon pedig az lspci parancs jó erre, live rendszerről futtatva is.
2014. júl. 21. 21:56
 3/11 A kérdező kommentje:

#1: Kiskönyvben nincs benne.

#2: Sajnos, mivel nem tudtam melyik kell, mindent feltettem, úgyhogy a speccy mindent kiír :/

Ezt sem értem, látok itt is Broadcomot meg Atherost...

[link]

2014. júl. 21. 22:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy jártam Toshiba (L850-1P1) laptopnál, annyi különbséggel, hogy még CD-t sem adtak hozzá, a terméktámogatási oldalukról kellett minden illesztőprogramot letölteni. De kérdezem én, ha nincs másik eszközöm, amivel csatlakozni tudnék az internetre és letölteni a szükség drivereket, hogyan üzemelem be az újonnan vásárolt számítógépemet? Nem tartom felhasználóbarátnak az ilyen mértékű, fillérekben mérhető spórolást a gyártó részéről.

A honlapon meg hiába írtam be a pontos sorozatszámot, ugyanúgy megjelent az összes gyártó drivere. Egyesével töltöttem és telepítettem, így jópárszor sikertelen eredménye lett elsőre, másodjára. Kérhetsz nyugodtan terméktámogatást a gyártótól (e-mailben vagy telefonon) és egyúttal jelezheted is, hogy célszerű volna egyértelművé tenni az adott típushoz használatos programok listázását/megjelölését.

2014. júl. 27. 11:25
 5/11 soccerway ***** válasza:
a broadcom a wifi, a másik meg a kébeles.
2014. júl. 27. 13:53
 6/11 A kérdező kommentje:

#3: Egyébként igen, ráadásul sajna a honlapról leszedett driverek nem is a legfrissebbek, vagyis a Leovonál nem. Most újították a honlapot, de a régi driverek maradtak fent. Most feltettem megint azokat, amik a telepítő CD-n voltak, megy a gép, amit kellett, Windows Update-tel frissített, nem fogok keresgélni egyenként, mert amíg működik a gép, addig nem piszkálok bele. :)

#4: Intel volt a wifi. Érdekes, mert feltettem és nem érzékelte a wifit. Feltettem az Atherost, telepítésnél ki is írta, hogy az a LEnovo cucca és lám, lett wifi. Úgyhogy megint felpakoltam mindent, de most működik, nem birizgálom. Azért egy kicsit most már átláthatóbb.

Köszönöm mindenkinek!

2014. júl. 28. 07:01
 7/11 A kérdező kommentje:

Illetve ennél az asztali gépnél világos, hogy integrált Intel van benne, de mellé, ATI vagy Nvidia javasolt? Sehol sem találok róla infót...

[link]

2014. aug. 13. 16:41
 8/11 anonim ***** válasza:
a gépen intel matrica van? Az csak a procira vonatkozik. Azt nem matricázzák rá, h milyen wifi, audió és stb driver kell hozzá. Egyébként megpróbálhatod azt is, h bemész az eszközkezelőbe, és ahol kiadja a felkiáltójelet, ott rámész az illesztőprogram telepítésére, és helynek megadod neki a cd-t. Aztán ami kell neki, azt felteszi
2014. aug. 13. 17:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Nincs felkiáltójel, bár most inkább az utolsó kérdésemre vonatkozó válaszra lennék kíváncsi :/
2014. aug. 13. 19:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Egy kizárólag erre készült program tökéletesen megoldja a problémád. Hiányzó, hibás, szükséges, elavult drivereket frissít, telepít, és javít.

A program neve: Driver Genius Professional

2014. aug. 13. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!