Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ezt, hogy kell megcsinálni...

Ezt, hogy kell megcsinálni Excelben?

Figyelt kérdés
Függőlegesen számok, vízszintesen betűk vannak felsorolva, tegyük fel, hogy a "B" és a "3" metszettébe az van írva, hogy "5", hogy kell megcsinálni azt, hogy egy cellába beírom, hogy B3 mire kiadja, a mellette lévő, hogy "5"? A válaszokat előre is köszönöm.

#keresés #Excel #tablazat.
2014. júl. 21. 15:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha az Excel saját alapértelmezett sor- és oszlopneveit használod, akkor a B3 cellába lesz írva az érték. Erre hivatkozni is tudsz, így: =B3

Mindegy mi van a B3-ban, mert te annak tartalmát jeleníted meg a másik cellában is.

2014. júl. 21. 15:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, ezt szeretnéd:

- az egyik cellába beírod, hogy B3

- a másik cellában jelenjen meg a B3 tartalma?

Ha igen:

=INDIREKT(A1)

A1 az a mező, ahova beírnád a B3-at!

2014. júl. 21. 16:45
 3/6 A kérdező kommentje:
A betűk az első sorba míg a számok az első oszlopba vannak felsorolva, ezek nem az Excel alapértelmezett sor és oszlopnevei. jelen esetben az említett "B" és "3" metszette az Excel szerinti "C4" cella, amelybe beírtam, hogy "5", én azt szeretném, hogy mondjuk az Excel szerinti I2 cellába beírom, hogy "B3" mire kiadná az Excel, hogy: "5".
2014. júl. 21. 17:35
 4/6 Kőváry Orsolya ***** válasza:
Az Excel a saját sor és oszlopazonosítóit használja. Hiába írod be, hogy B3, ha az valójában a C4.
2014. júl. 22. 07:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Félre érted, én az Excelen belül csinálok egy saját táblázatot.
2014. júl. 22. 09:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Ilyesmire jutottam:

J2 -be ezt írd:

=INDEX(B2:F7;HOL.VAN(ÉRTÉK(JOBB(I2;HOSSZ(I2)-1));A2:A7);HOL.VAN(BAL(I2;1);B1:F1))

I2 -be írd, hogy B3 vagy akármi

Nekem az A sorban vannak a betűk A-tól F-ig, az 1. oszlopban pedig a számok 1-től 6-ig. Így az adatok a B2:F7 tartományban vannak. Tehát ezt kell átírnod, ha neked máshogy vannak.

Megkötés:

Az oszlopok neve 1 darab betű lehet csak!

A sorok száma tetszőleges lehet.

2014. júl. 22. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!