Az Open office-ben hányas betű típust szoktak használni?
Szövegtörzsnek/kenyérszövegnek - betűtípustól függően - általában kisebb is elég szokott lenni.
Pár példa:
"A betűméret
A/5 esetén
szövegtörzs: 10-11 pt; fejezetcím: a szövegtörzshöz képest 2-3 mérettel nagyobb.
A/6 esetén
szövegtörzs: 8-9 pt; cím: a szövegtörzshöz képest 2-3 mérettel nagyobb.
A betűméret természetesen a választott betűtípus függvénye is. "
Forrás: [link]
"Tipográfia
Kerüld a közhelyes betűtípusokat! A Times New Roman, a Courier, az Arial, és pláne a Comic Sans elég bugyután néz ki könyvben. De ne akarj túl extra betűtípust se! Ha nem akarsz nagyot hibázni, akkor válaszd a Garamondot.
Egy oldalon négyfajta betűnél többet – beleértve a méreteket, dőltségek, kövérítést stb. – lehetőleg nem használunk, csak farsangi meghívón. Könyvben a normál nyomtatásnál kisebb betűméretet fogunk használni, pl. Garamondból 11-est (akár 10,5-est is), legfeljebb 12-est. A megszokott beállításokhoz képest ez a szövegszerkesztőben ez elsőre kicsinek tűnhet, de könyvben nagyon más érzetet ad, hidd el."
Forrás: [link]
15-ös? Az tényleg nagy!
10-est szoktam használni és úgy formázni a szöveget, hogy kevesebb oldalra férjen ki.
#1 vagyok
> nem az alapértelmezett vagyok kíváncsi, hanem a saját véleményetekre.
Rendben, akkor tessék a vélemény: nekem teljesen megfelel a default érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!