DVD-re másolás leállt a laptopomon, mit lehet csinálni?
A laptopomat holnap vinném szervizbe, és épp most próbálok kb. 4 gigányi adatot lementeni róla, DVD-re. Egy ideig teljesen normálisan csinálta, ott is hagytam, gondoltam megoldja majd magának. Mikor megint ránéztem, kidobott egy pdf-fájlt, hogy nem találja az eredetijét, és hogy próbálkozzon-e újra a másolással vagy mellőzze. Én a mellőzésre kattintottam. Akkor egy kicsit megint folytatta a másolást, de most megint leállt. Azt írja ki, hogy 14 óra van hátra, és már kb. negyed órája ugyanott tart (3198 elem). Mit lehet csinálni, hogy folytassa? Nem akarnék még egy DVD-t elhasználni és újrakezdeni az egészet, ha nem muszáj (különben is mi a garancia arra, hogy nem ez lesz megint...)
A válaszokat előre is köszönöm!
(ja és kb. semennyire nem értek a gépekhez, légyszi ennek fényében fogalmazzatok :))
Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy azért tart ennyi ideig, mert sok fájl van. Például pendrive-nál tuti, hogy lassú lenne emiatt...
Én így csinálnám/csináltam volna: tömörítsd össze egy fájlba mindazt, amit ki akarsz menteni. És azt az egy tömörített fájlt írd ki a lemezre...
Egy 4-8 GB-os pendrive-ot nem tudnál szerezni? Azzal azért egyszerűbb az élet szerintem...
Köszi a választ, végül meguntam és egyszerűen újraindítottam a gépet...
Van 8GB-os pendrive, most arra írtam ki, csak azért akartam eredetileg DVD-re, mert egyszer már feltettem itt egy kérdést ezzel kapcsolatban, és arra azt írták, hogy a pendrive túl rizikós biztonsági mentéshez. De mivel nem hordozgatom sehova, ezért remélem csak kibírja azt az x napot, amíg nem lesz gépem.
Annyira azért nem rizikós szerintem.
És egy DVD sem egy életbiztosítás, az írott pláne...
Igen tudom, szerintem is kb. annyira rizikós, csak nem volt kedvem külön ezért egy HDD-t venni. Felhőbe meg nem fogom feltölteni, mert bizalmas adatok is vannak benne.
Köszi a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!