Hogyan tudom használni a Java esetében a Netbeans builderét? Illetve később kell-e majd licencelni a programomat?
Mielőtt bárki leszólna: Kb. 3 hete kezdtem el a programozást (Java és C#), mert egyik ismerősöm is ezzel foglalkozik, és emellett engem is nagyon érdekel a téma. Tudom, nincsen túl jól megfogalmazva a fenti két kérdés, de sajnos nem nagyon tudok még szakszavakat használni:) Szóval első kérdésem: Írtam pár egyszerű kis programokódot (Hőmérséklet-átváltó stb.) és ezt szeretném elküldeni egyik ismerősömnek. Már letöltötte a Java klienst, de sajnos nem tudom, hogy hogyan lehetne a Netbeansben a "végső működő" programot előállítani. Próbáltam a Run -> Build Projecttel. Létre is jött egy .jar fájl, de nem tudom megnyitni. Szóval ezzel kapcsolatban valaki tudna bővebb információkat adni? (Főként, mert a későbbiekben fel szeretném rakni egy weboldalra, amiket csináltam, hogy bárki letölthesse.)
2. kérdésem: Lehet, hogy h*lye kérdés, de, ha mondjuk csinálok egy kész programot, amit szeretnék árusítani, akkor kell majd licencelni valamit vagy egyszerűen árulhatom majd?
3. kérdésem: Lehet, hogy még egy kicsit korai, de szeretném használni a NetBeans GUI Builderét. Ezzel kapcsolatban valamilyen tutorialt vagy pdf-et tudnátok mondani? Nem baj, ha angol:) (Úgyis csak olyan van gondolom)
1. java -jar programom.jar
2. Attól függ mit használsz fel hozzá.
3. Google.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!