Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudnám letörölni az...

Hogyan tudnám letörölni az xp-t a gépemről?

Figyelt kérdés
Jelenleg 2 operációs rendszer fut a gépemen! Miután megpróbáltam letörölni az xp-t a gépemről, ami a service pack hiánya miatt nem sikerült, megszakítottam a törlést és felraktam a win 7-et, azóta pedig mindkettő fut a gépemen, bejelentkezésnél kérdezi, hogy melyiket szeretném betölteni.
2010. jan. 7. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Az XP-t ? Asszem sehogy :D esetleg ha másfajta operációs rendszert alkalmazol
2010. jan. 7. 19:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
vagy egyszerűen rakd újra a gépedet és formázd meg a lemezeket és kész
2010. jan. 7. 19:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Előző:

Beteg vagy?

XP-t sehogy sem lehet letörölni?

Csak feltelepíted és akkor életed végéig ott lesz?

Amúgy formázni kell, ennyi az egész.

Formázni csak akkor tudsz, ha nem azon a partíción vagy, amit formázni szeretnél, tehát ha xp-t akarsz formázni akkor win7-be kell belépned, és onnan így kell:

vezérlőpult->rendszer és biztonság és ott a felügyeleti eszközök alatt fogsz találni egy "partíciók létrehozása és formázása" nevű menüt, arra kattints rá,és jobb klikk az xp-s partícióra, és a formázást válaszd.

2010. jan. 7. 19:13
 4/10 anonim ***** válasza:
19:08-asnak írtam, hogy beteg, akkor még nem volt ott a 19:11-es válasz.
2010. jan. 7. 19:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a win7-et újratelepíted, a partíciókat törlöd, új partíciót hozol létre, arra telepíted a win7-et, akkor tuti csak a win7 lesz a gépeden...nem marad az xp bootszektora sem...
2010. jan. 7. 19:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Fölteszed a service pack-ot, amit hiányol, vagy egyszerűen leformázod az xp partícióját.
2010. jan. 7. 20:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! A C meghajtón van az xp, de nem engedi, hogy formázzam :( elindítom, de megszakítja
2010. jan. 11. 18:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Beteszed a telepítőlemezt és arról boot-olva, ott lesz hogy formázás milyen fájlrendszerre(FAT; NTFS), gyorsan vagy normál módon.
2010. jan. 11. 18:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Honnan akarsz formázni?

A felállt rendszerből?

Mert akkor nemcsoda, hogy nem akar működni.

2010. jan. 11. 18:57
 10/10 anonim ***** válasza:

egy kérdés: az XP-t el tudod inditani?

mert szerintem nem. az XP nincs rajta a gépen ha felraktad a win7-et (szerintem) csak az inditómenüben maradt ott a bejegyzése. azt pedig az alábbi módon tudod eltüntetni:

start menüben vagy az asztalon lévő számítógép ikonra jobbgomb, tulajdonságok, bal oldalon keresd meg a Speciális rendszerbeállítások, arra katt, feljön egy ablak, ott keresd meg azt hogy Indítás és helyreállítás és a mellette lévő Beállítások gombra katt, feljön egy újabb ablak, és a Rendeszerek listájának megjelenítése elől szedd ki a pipát. végig OK-ra kattintva bezárod az ablakokat, ahol nincs OK ott csak X-el bezárod, és ha újraindítod a gépet már nem fog megjellenni a menü.

Viszont ez CSAK AKKOR MÜKÖDIK ha tényleg nincs már a gépen xp csak a win7.

2010. jan. 11. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!