Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoshopban a mask-oknak mi...

Photoshopban a mask-oknak mi a lényege?

Figyelt kérdés
Én már évek óta használom a photoshop-ot, de mask-okat soha nem használtam.. Mi értelme/lényege van?
2014. júl. 9. 23:18
 1/1 anonim ***** válasza:

El tudsz vele területeket különíteni. Kijelölést tudsz festőszerszámokkal készíteni.

Nekem, volt nyomdai fotósnak a vörös montőrfólia jut róla eszembe. Azt szikével, ollóval vágtuk.

Path eszközt használva nagyon pontosan tudsz dolgozni. Megvan az az előnye, hogy nem lehet véletlenül összezárni, mint a lasszót.

A lasszó kevésbé precíz, de általában elegendő ez is, s sokszor gyorsabb is dolgozni vele, mint a path-szel.

Amikor maszkra váltasz, akkor is kijelölsz. Ecsettel, ceruzával, radírral váltakozva is dolgozhatsz. Menet közben tudod változtatni ezek méretét, élességét, fedését.

Amikor végeztél a munkával, kikapcsolod, s ott van helyette a hangyaroham.

Pl. egy nő fejet kell kihátterezni. A ruhával takart vállnál, lehet éles a határvonal, az arcnál jó egy pici puhaság. A haj nagy munka, ha nem akarod sapkává alakítani. A különálló hajszálakat megtartani, miközben ami mögötte van, eltüntetnéd ezzel a módszerrel viszonylag könnyebb. Majdnem éles apró ecsetet használsz itt, nagyobb, ovális, puhábbat amott.

Ami miatt én sem gyakran használom: ha elrontottad, nehéz korrigálni. Ha körberajzolok egy részt, kiütöm, s nem jó, visszavonom. Ha jó, megyek tovább.

Egy bonyolult maszkot utólag javítgatni nem nagy öröm.

2014. júl. 9. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!