Netezésre melyik Linuxot telepítsem fel?
1gb ram
2GHZ dual core
256 vga
Ajánlod neki a Linuxok Windowsát...
Valamelyik Suse variánst, vagy magát az OpenSUSE-t rakd fel.
"Ajánlod neki a Linuxok Windowsát..."
Szerintem is tökéletes választás a Lubuntu annak, aki minden különösebb tudás nélkül pusztán csak használni szeretné.
"Ajánlod neki a Linuxok Windowsát... "
Hogy pontosítsak, a Linuxok Windows XP-jét ajánlom neki, leszámítva azt, hogy a Lubuntu-ra érkeznek frissítések, az XP-re nem. Mi ezzel a probléma? Szívem szerint Debian-t javasolnék, de nem magamból indulok ki.
Az a bajom az ubuntuval, hogy olyan mindenben ott akar lenni típus, mint a windows. Ezért végül is egyik térfélen sem képes hozni a húha benyomást.
Az oké, könnyen kezelhető winről áttérve, viszont mégsem annyira. Debiannal olyan fapados érzésem van. szerveren kívül nem szeretek vele foglalkozni.
Én pedig nem ajánlom az Ubuntu egyik variánsát sem, a Lubuntut meg aztán végképp nem. Inkább valami normálisabbat telepítsen. Én is a Suse-t mondtam volna, de figyelembe véve az 1 gb ramot: Linux Mint xfce/mate, Manjaro xfce
Menne a kde ilyen gépen is, de ahhoz be kéne állítani 1-2 dolgot. Nálam 308 mb az alap ram fogyasztás Opensuse 13.1 64 bit kde alatt.
"Lubuntut meg aztán végképp nem"
Nem tudom, hogy mi bajod van vele, de én 2 éve használom és elmondhatom róla, hogy az eddigi Linuxaim közül ez volt eddig a legproblémamentesebb. Szinte már unalmas, hogy minden működik. Többivel vagy a skype nem működött, vagy a Bumblebee-t nem tudtam belőni, vagy a wifi-t, vagy a nyomtatót stb. Amúgy openSUSE lenne a nagy kedvencem nekem is, de semmi kedvem hetekig fórumozni és hegesztgetni. Lubit 10 perc alatt feldobom pendrive-ról és hátradőlhetek, mert kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!