Ha törlöm az oprendszert, a fájlok megmaradnak?
Van 2 partíció a gépemen.
Egyiken win7, másikon xp.
XP-t már nem használom, így szeretném törölni, de van pár fontos adat azon a partíción (ami nem fér rá a win7-es partícióra).
Szeretném törölni az XP-t, és akkor felszabadul egy kis hely, de úgy, hogy megmaradjanak a fájlok.
De oprendszert csak formázással lehet törölni, ugye?
Meg ha valahogy megoldom, hogy lementem a fájlokat, akkor azt rárakhatom egy oprendszer nélküli partícióra?
én win7 alol simán kitörölném a másik partición lévő windows könyvtárat (márha engedi) és akkor az megmarad adatt tárolásra.(csak win7ben a boot.ini-ből -márha ott is igy hivják- ki kell törölni az XP-s rész és akkor bootoláskor nem fogja megkérdezni, hogy melyiket akarod inditani)
igen lehet fájlokat olyan partición tárolni ahhol nincsen oprendszer (és erősen ajánlott igy tenni).
a fent leirtak nem feltétlen veszélytelenek, de ha elöbb a win 7 volt fenn a gépen és aztán lett csak felrakva az XP akkor azt mondom hogy 90%-os esélyed van hogy nem lesz baj belőle.
ellenkező esetben xp-s particióról adat mentés és aztán format és az marad adat tárolásnak. (és reménykedsz hogy nem az XP boot.ini-jét használta bootoláskor mert akkor jön az igazi baj mert nem fog tudni felállni a win7)
Ha gyors megoldás kell töröld az xp partició Windows könyvtárát. Ha nem engedi akkor tegyél be egy Linux live Cd-t arról az op. rendszerről mindent le tudsz törölni. Ezzel azonban még nem lesz tisztességesen letörölve az xp, mert több más helyen is vannak hozzá fájlok. (pl. a program files mappában) Szóval írd ki a fontos adatokat vagy kérj kölcsön egy vinyót és másold át majd formázd az xp-s particiót.
Egyébként a formázás és a rendszer újratelepítése után is vissza lehet hozni a fájlok egy részét erre szolgáló programokkal, de ez nem 100%
Igen, valahogy így gondoltam én is.
Win mappával inkább nem szórakozok, volt már belőle bajom.
Vinyót kölcsönkérni nem tudok senkitől, de az lenne a legjobb megoldás (mert ~70 Gb-ot nem szeretnék dvd-re írni).
Amúgy elsőnek xp volt, aztán lett win7.
De akkor megnézem a dolgokat, amik azon a partíción vannak (mert filmek és sorozatok vannak rajta), és majd utána törlöm az xp-t.
De akkor még egy kérdés:
Win7-nek, ha a fájlokat külön partíción tárolom, tehát csak a programok kerülnek a partícióra, akkor hány Gb-ot kéne neki hagyni?
(3. vagyok)
biztosat nem tudok mondani én linuxot használok annak meg elég 10gb, xp-mnek (játékra) meg 20 van, többi adatatnak...
hivatalos oldalon azt irják, hogy 20gigás partició kell neki minimum 15gb szabad hellyel, ami azt jelnti hogy 50-60gb-t adnék neki attól függően, hogy mennyi mindent akarsz telepiteni (vagy ha tudsz szerezni pár forintért és van helyed akkor egy 80gb-s vinyót bekötsz neki azzal elvan és a másikon meg az adataid).
Most egy 150 Gb-os vinyóm van, 70 a win7-nek, 80 xp-nek.
Win7-en 1,2 Gb szabad hely, XP-n 200 Mb szabad helyem van.
Úgyhogy az a 80 Gb-s vinyót nem tudom minek írtad, annál nagyobb van.
Lehet azért, hogy akkor az csak a win7-nek, mindegy, ez már nem fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!