Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Gond volt a gépemmel, nem...

Gond volt a gépemmel, nem indult el, hiányzó NTDLR hibaüzenettel. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
beállitottam az elsődleges bootolást akkor elindult de most nem látja a másik vinyót csak amin a rendszer van. a másik maxtor 6V160E0 160GB os vinyo. nem tudom mi lehet a baja, van ötlet? hardvernél lesz a hiba vagy driver kell hozzá esetleg a beállitások nem jók? drivert próbáltam keresni, egyet letöltöttem, nem települt. Tegnapig hibátlanul müködött.

2014. júl. 7. 17:04
 1/6 anonim ***** válasza:

A hiányzó NTLDR hibaüzenetet láttam már én is és javítani könnyebb lett volna (szerintem), mint újratelepíteni.

Változtattál valamit a hardveren? Ugyanarra a vinyóra telepítetted a rendszert, amin korábban volt?

Ha valamit változtattál, akkor az a baj. Ha nem, akkor driver kell neki. Esetleg a BIOS -ban is érdemes megnézni, nincs -e letíltva/módosítva a merevlemez kezelés, vagy a vezérlő üzemmódja.

2014. júl. 7. 17:31
 2/6 kata kata ***** válasza:
Most mi a szándékod a másik vinyóval,hogy biosban állítottál a boot menüben.Op rendszert akarsz telepíteni?Vagy csak tárolónak raktad be?
2014. júl. 7. 17:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem telepitettem ujra, csak átállitottam h a vinyo legyen az elsődleges, meg egy másik beállitást állitottam át igy indult el. ha visszaállitom a másikat akkor nem indul el( gondolom akkor a kicsit nem látja amin a rendszer van.) lehet azért felejtett el dolgokat mert lemerült az elem. nem most tettem bele a nagy vinyót, már régóta benne van és eddig müködött, éjjel bekapcsolva maradt a gép és ujraindult magától, de már nem töltötte be a wint.
2014. júl. 7. 19:44
 4/6 A kérdező kommentje:
hardveren nem változtattam csak az elemet vettem ki és tettem vissza ekkor elmozdulhatott kábel, de megigazgattam őket és nem változott.
2014. júl. 7. 19:46
 5/6 kata kata ***** válasza:

Állítsd be biosban a boot sorrendet:1.flopy

2.odd 3.hdd , save és enter.

ata vagy sata vinyó van benne?

2014. júl. 7. 20:09
 6/6 kata kata ***** válasza:
Ja és ha benne felejtettél cd-dvd lemezt azt vedd ki!
2014. júl. 7. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!