GPS vagy EOV koordináta pontokat megjelenítő program?
Szia.
A google maps ( [link] ) beirod a keresőbe a GPS koordinátákat és megmutatja.
A zöld nyil a GPS koordináták helye, mig a betükkel jelzett helyek a közelben lévő beazonositott "pontok" neve.
Kép : [link]
EOV (Egységes Országos Vetület) ehhez kell egy konvertáló progi ami átkonvertálja GPS-be : google eov gps transzformáció : [link]
pl egy online : [link]
Program rá : [link]
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
A zöld nyilat, csak akkor "kapod" meg, ha beirsz egy GPS koordinátát a keresősávba és nyomsz neki egy entert. A zöld nyil csúcsa, fogja mutatni a beirt GPS koordináta helyét a térképen.
Sok sikert.
Üdv.
www.openstreetmap.hu is elfogadja. A keresőmezőbe kell beírni és enter. Két formátumban:
47.355 19.435
vagy
47' 13', 19' 32' 40'
(A fok, perc, másodperc jelek helyén bármit elfogad, azért írtam ide aposztrófokat, mert fokot nehéz írni. EOV-t sajnos konvertálni kell.)
"fokot nehéz írni"
Alt Gr + 5 és egy szóköz
Sokat keresgéltem én is ilyet, ez az oldal eddig a legjobb, és itt egyéb lehetőség is van, konvertálás, megjelenítés térképen, ilyenek...
Engem igazából az érdekelne, hogy mi értelme volt egy külön saját koordinátarendszert létrehozni, miért nem volt jó az, ami sokmillió embernek megfelel, csak pont a magyaroknak nem???
Ráadásul kéne valami képlet, amivel át lehetne azt az eov-t konvertálni rendes hagyományos GPS koordinátára.
Szia.
Nem csak a Magyaroknak "nem" jó a Wgs84-es koordináta rendszer, hanem szinte minden országnak van "saját" koordináta rendszere (sőt nem is csak egy, hanem több is).
Itt tudsz váltogatni az egyes országok "saját" koordináta rendszerei között: [link]
Talán azért van ez igy mert ezeket a "saját" koordináta rendszereket úgy alakitották ki, hogy az ország területe beleférjen a koordinátarendszer pozitiv "területébe" - ami azt jelenit, hogy egy ilyen koordináta rendszerben csak pozitiv számok vannak, úgyanúgy X és Y koordinátának is. Nézz szét a képek között pl. eov : [link]
"Ráadásul kéne valami képlet, amivel át lehetne azt az eov-t konvertálni rendes hagyományos GPS koordinátára."
Ez viszont már egy érdekesebb bővebb téma.
Sima képletet szerintem fogsz találálni a neten, szerintem egy csomó leirásban benne van. Itt a pontosság az ami a gondot okozhatja. Google : képlet eov to gps : [link] ebből pl. egy találat : [link]
Mivel az általános képlet bizonyos területeken nagyon nagy hibával fog dolgozni. (de ez is benne van a leirásokban)
Volt régebben Off-line program is a konvertáláshoz EHT_4.1 néven (2008-as a program, ma már nem találtam a neten). Ez a program tartalmaz egy adatbázist ami kb 1000-1100 darab pontot tartalmaz aminek megvannak a GPS és EOV-s bemért koordinátái is, a fenti adatbázisra támaszkodva, simán lehetett irni konvertáló programot ami viszonylag kis hibahatárral (minél több pont van az adatbázisban és minél egyenletesebben oszlanak el a pontok, annál kisebb lesz a hiba százalék), át tudja váltani a koordinátákat EOV és WGS84 között oda vissza.
Ha esetlegesen kellene a fenti konvertáló program, akkor jelezd, valahol talán még megtalálom (ha jól rémlik akkor kiirtam DVD-re).
Sok sikert. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!