Szaggató hang és magas DPC érték Windows 7-en. Mi lehet a probléma?
Ha a jelenlegi driver 1.0.0.36-nál, illetve 2010.10.22-nél régebbi, esetleg próbáld ki:
Milyen vírusírtód van? Nortonnal összeakadhat...
Köszönöm a tanácsot!
Frissítettem a drivert, habár a linkelt oldalon levő frissítésre azt írta ki, hogy eggyezik a mostanival a verzióval, ezért letöltöttem az alaplap gyártójának(MSI) weblapjáról egy updater programot, aminek sikerült lefrissítenie. Így most csak azt tudom tenni, hogy lefuttatok most a bekapcsolásnál egy DPC tesztet, és ezt megismétlem kb. 5-6 óra múlva.
Amúgy Eset Smart Security-t használok, de szerintem a Nortonnal sem lenne probléma, mivel anno még az alaplaphoz adtak egy 1 éves Norton licenszet...
Két javításra kapott gépen megnéztem reggeli indítástól esti kikapcsolásig:
-notebook win8.1-gyel, ivy bridge-es procival
dpclat: stabilan sárgában ~1000microsec
latencymon: ~150microsec
-asztali tesztkonfig xp-vel, pentium dualcore-ral
dpclat: stabilan zöldben ~150microsec
latencymon: hasonló
Az dcplat kiírja, hogy az eszközök letiltásával/újraengedélyezésével lehet szűkíteni a driverek körét...ha letiltottad a hálókártyát javultak az értékek?
Kipróbáltam, igen, javult valamennyire az érték. Ám ilyenkor egy "USBPORT.SYS" játszik nagyobb szerepet. Itt van pár képernyőmentés az eredményekkel:
DPCLAT Hálózati kártya nélkül: [link]
DPCLAT Hálózati kártyával: [link]
LatencyMon Hálózati kártya nélkül: [link]
LatencyMon Hálózati kártyával: [link]
Köszönöm szépen a segítséget, örömmel jelentem, hogy sikerült megoldanom a problémát! :)
A hiba okozója, mint kiderült, egy háttérben futó dolog volt, amit egy "CommView" nevezetű program rakott fel maga után. Még ezen program törlése után is bent maradt két file a Windows/System32/drivers mappában, és folyamatosan futottak. Ezt a LatencyMon-nal vettem észre, és a neve "tsvp.sys" volt. Fogalmam sincsen, hogy mit csinált a háttérben, de az a lényeg, hogy most már minden úgy működik ahogyan kell.
Ez a CommView program hálózatfigyelésre, hálózati forgalom analizálására való.
A LatencyMon-nál nálam is írt elég magas értékeket a folyamatok listájában (bár a legnagyobb számot saját magához írta), de az összegzésnél mégis alacsony értéket jelzett...
A lényeg, ügyes voltál és megoldottad a problémát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!