Olyan van, hogy a 32 bites gépem nem olvassa be a 64 bites telepítő CD-t?
Figyelt kérdés
A lényeg, hogy újraszeretném telepíteni a gépem, mert 32 bites operációs rendszer van rajta, és 64 bitest szeretnék. Betettem a 64-es telepítő CD-t, a BIOS-ban beállítottam, hogy CD-ről bootoljon, de semmi, rendesen behozza az asztalt meg minden mást, és nem érdekli, hogy benne van a CD. Mit csináltam rosszul?2014. júl. 5. 22:13
1/12 anonim válasza:
Ha a processzorod 32 bites, akkor is ki kéne írnia, hogy 64 bites processzor kell a futtatásához, így élnék a gyanúperrel, hogy rosszul írtad ki a lemezt. Hogy írtad ki?
2/12 A kérdező kommentje:
A tesómnak is ugyanilyen laptopja volt, neki gyárilag 64 bites volt rajta, az enyémet azonban op. rendszer nélkül vettük, és 32-est rakott rá egy ismerősöm, meg sem fordult a fejében a 64, szóval mennie kell rajta, de semmit nem ír ki, észre sem veszi a CD-t. Ezt pedig nem én írtam ki, hanem szintén tőle kértem...a környéken ő az ilyen ezermester ez ügyben, szóval mindenki hozzáfordul, és én is ezt tettem.
2014. júl. 5. 22:22
3/12 A kérdező kommentje:
De ha a laptopról nézem meg, akkor meg látja a CD-t, és azt is, hogy mi van rajta.
2014. júl. 5. 22:23
4/12 anonim válasza:
A gond az, hogyha rosszul írja ki az ember a lemezt (pl bemountolja a képfájlt, és kiírja a tartalmát), akkor elveszti a boot képességeket. Fájlok ott lesznek rajta, de bootolni nem fog tudni róla a gép.
5/12 A kérdező kommentje:
Igazából amikor a 32 bitest adta ide, az is így volt és működött. Most megpróbálom úgy, hogy letöltöm pendrivera. Az iso fájlt akkor majd ne csomagoljam ki? Csak rendesen beállítom a BIOS-ban, hogy USB-ről bootoljon és működnie kell?
2014. júl. 5. 22:34
6/12 Komplikato válasza:
A baj az, hogy Pendriveon NEM ISO-nak kell ám lennie.
Van több féle segéd program, de én bizonyos oldalakon a Zotac saját cuccát láttam ajánlva:
7/12 A kérdező kommentje:
És akkor letöltöm, megcsinálom az utasításait, és működni fog?
2014. júl. 5. 22:43
8/12 Komplikato válasza:
Hát elvileg igen, ha nincs elszúrva a telepítő ISO, akkor jónak kell lennie.
9/12 anonim válasza:
Ez a Zotac-os cucc jónak tűnik, én is kipróbálom majd :) A Zotac legalább ismert, és nem valami névtelen programot kell használni.
10/12 A kérdező kommentje:
Majd most letesztelem, hogy valóban működik-e, aztán majd megírom...nem tudom mennyire szoktatok visszanézni a kérdésekre.:D
2014. júl. 5. 23:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!