Milyen rajz programot tudnátok ajánlani?
Paint Tool Sai azt ki lehet lőni, mert sajnos a rendszer amit használok, nem ismeri fel. :/
Gimp az képszerkesztő inkább, bár most azt próbálom használni...
A Photosop-ot pedig mások szerint még nem kéne használni, mert túl nehéz.
Nem tudnátok egy jó rajz programot ajánlani? A Paint Tool Sai-hez hasonlót keresnék. :/
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
Debian rendszeren működő program kellene! ><
Hali ! elsősorban tedd fel a "wine"-t ami lehetővé teszi, hogy a portable (hordozható) windows progikat használni tudd (win xp-ig) .(ez csak jó tanács de a menő progikat általában windowsra irják :D)
Na és most a válasz amire vársz Mypaint egy megbízható nagyon menő rajzoló progi szerintem ez meg is felelne neked. :D Ha mégse akkor paint.net ez hasonló bár ezzel nem sokat foglalkoztam (viszont ez csak windows-os talán wine-al...).
Aztán gondolom, te csak RASTER grafikai programokat szeretnél használni, ott vannak a vector grafikai progik is.
A külömbség az , hogy ugyan vector grafikai progik nehezebbek picit többet kell gondolkozni, inkább szerkezgetsz mintsem rajzolgatsz, viszont sose lesz pixeles, mindíg éles a kép. (hiszen matematikai objektumokkal számoltatod ki a gépeddel a képet.)
Ha mégis szeretnéd kipróbálni a vector grafikát akkor inkscape :D.
Röviden: Neked: Mypaint Windowsra(akiknek nem jó a mypaint):Paint.net Vector grafikásoknak:inkscape
"elsősorban tedd fel a "wine"-t "
"Megpróbálkozom a wine-el először! ^^"
"Egyszerűbb lenne elkezdened tanulnod a photoshopot"
Elképesztők vagytok! Ha a Gimppel az a baj, hogy képszerkesztő, akkor mit mondjak a Photoshopra? Másfelől miért ne lehetne egy képszerkesztőben rajzolni? Többek közt arra való... Milyen idétlenség az, hogy egy linuxos gépre Windows-programokat muszáj telepíteni, tehát az első és legfontosabb, hogy a Wine működjön? Rajzprogramnak a MyPaint kitűnő, de a Gimpen is kívül van Krita, meg vannak gyermetegebbek is, mint az MtPaint, RGBPaint. Megintcsak a Gimphez képest miféle erénye van a Paint.NET képszerkesztőnek (mellesleg, szerintem a .NET keretrendszer szükségessége problémákat okozhat)? És mi olyan halál bonyolult az Inkscape (vagy a méltatlanul említetlenül hagyott Xara Xtreme) használatában? Igen, más gondolkodást igényelnek, mint a rasztergrafika, de semmivel sem nehezebbek, és sok szempontból tökéletesebb lesz az eredmény. Ami a Photoshopot illeti: A Wine ugyan apróbb problémákkal, de állítólag képes futtatni a CS3 változatot, de olyan fontos a rajzoláshoz linux alatt, emulátorral szívni egy lopott programmal?
Röviden: Tökéletesen tudsz dolgozni linux-programokkal, mankó nélkül, ha elfogadod azt az egyszerű tényt, hogy nem a Windows az alfa és ómega, ezért ne az egyébként kitűnő emulátorral való bénázás legyen az első gondolatod, hanem keress a szoftverközpontban natív linuxos programokat a célra. Attól meg ne rándulj görcsbe, hogy a Gimp ezerszer többet tud annál, mint amire neked kell -- ha csak rajzolni akarsz vele, akkor csak rajzolj. Ha az ecsetkészletét nem találod kielégítőnek, tölthetsz le annyi félét, amennyit akarsz, sőt, még a Photoshop-ecseteket is problémátlanul berakhatod a készletbe. Talán azt is érdemes megemlíteni, hogy mind a Gimp, mind a MyPaint alapból képes használni a Wacom digitális rajztáblákat.
Élsimítás?
Hát... azt tudom, hogy maga a laptopnak rossz a felbontása. :/ Nagyon nagy. :/
De megnézem akkor. ^^
És nem tudom, hogy jobban rajzolsz nálam. :D De hiszek neked. xD Én amúgyis kezdőnek vallom magam még mindig, és gépen eléggé nehezen rajzolok. ><
A Mypaint nem akart felmenni Debianra... nem tudom miért. Kritát megnézem majd.
Nem egérrel dolgozom. Bele is halnék. >< Digitalizáló táblám nekem is van, és azzal próbálok kihozni valamit. Genius digitalizáló táblám van. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!