Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerintetek mik azok az alap...

Szerintetek mik azok az alap programok, amiket minden átlag Windows-os gépre érdemes felrakni?

Figyelt kérdés

Olyasmikre gondolok, mint pl.:

Gimp - alap rajzolóprogram

Audacity - hangfájlszerkesztő

7-Zip - tömörítő

Opera 12 - webböngésző

Ti mivel folytatnátok a listát?

2014. júl. 3. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Total Commander
2014. júl. 3. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Office vagy Libreoffice, valami PDF olvasó, böngészőhöz Java és Flash, ha játszol, akkor a játékaid és az ehhez szükséges program (Steam, Origin stb.), valami zenelejátszó (Winamp és társai), videolejátszó (MPC-HC, VLC), valami codec pack (K-Lite), letöltéshez torrent kliens, ha használsz ilyesmit, kommunikációhoz esetleg Skype.
2014. júl. 3. 13:02
 3/8 menta34 ***** válasza:

MP-HC -hoz és VLC -hez nem kell codec pack, fel ne tedd.

PDF reader-ből legjobb a Chrome:))

Kimaradt a vírusírtó

2014. júl. 3. 13:15
 4/8 A kérdező kommentje:

"Kimaradt a vírusírtó"

Oké, de >milyen< vírusírtó?! ;)

Inkább csak (népszerű, vagy nem annyira népszerű de minőségi) programneveket írjatok, azokra lennék kíváncsi.

2014. júl. 3. 13:26
 5/8 anonim ***** válasza:

"MP-HC -hoz és VLC -hez nem kell codec pack, fel ne tedd."

Persze, hogy nem, de ahhoz kell, hogy az explorer.exe tudjon a videókhoz miniatűröket generálni, metaadatokat mutatni, illetve kódoló programoknak is kell, mint pl. a VirtualDub. Ez a "fel ne tedd" akkora hülye hozzáállás. Nem árt a rendszernek, plusz dolgot tesz hozzá, és sok helyet se foglal. Miért ne tenné fel?

2014. júl. 3. 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Vírusírtó: BitDefender vagy Avast
2014. júl. 3. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Flash, PDF kezelő, java, böngésző, felhőkezelő, steam,

open office, vírusírtó (én az eset-ét használo), adobe shockwawe, unity..

2014. júl. 3. 15:41
 8/8 A kérdező kommentje:

Ha már itt beleszólhatok, az Opera mellett nekem a Java-t sohasem kellett külön feltelepíteni. Lehet, hogy bele van integrálva a böngészőbe, vagy nem tudom, de Youtube-ot, Java-t igénylő tartalmakat simán tudtam futtatni... Operából. Más böngészőnél természetesen mindig rinyált a Youtube, hogy Ő csakis a legeslegfrisebb Java telepítése után fut.

A Java számomra meg olyan béna, hogy néha a telepítője is - egyes gépeken - meghülyül, és nem hajlandó elindulni, viszont a memóriába bezzeg betölti magát (taskmgr-ben látszik) ;) Hmmm... talán nem véletlen, hogy a Java-ban megírt programok egy része is eképp viselkedik.

Az Unity-nek ott a pont ;)

Vírusírtóból meg az a gond, hogy sajnos én nem is ismerek a Windows Essential-on kívül olyan ingyenes megoldást, ami tényleg biztonságot jelent... elvégre ugye gondolom nagyon jó üzlet van a vírus-vírusírtó viaskodásokból. (mint ahogy a fegyvereladásokból is, nemde?)

2014. júl. 3. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!