Szerintetek mik azok az alap programok, amiket minden átlag Windows-os gépre érdemes felrakni?
Olyasmikre gondolok, mint pl.:
Gimp - alap rajzolóprogram
Audacity - hangfájlszerkesztő
7-Zip - tömörítő
Opera 12 - webböngésző
Ti mivel folytatnátok a listát?
MP-HC -hoz és VLC -hez nem kell codec pack, fel ne tedd.
PDF reader-ből legjobb a Chrome:))
Kimaradt a vírusírtó
"Kimaradt a vírusírtó"
Oké, de >milyen< vírusírtó?! ;)
Inkább csak (népszerű, vagy nem annyira népszerű de minőségi) programneveket írjatok, azokra lennék kíváncsi.
"MP-HC -hoz és VLC -hez nem kell codec pack, fel ne tedd."
Persze, hogy nem, de ahhoz kell, hogy az explorer.exe tudjon a videókhoz miniatűröket generálni, metaadatokat mutatni, illetve kódoló programoknak is kell, mint pl. a VirtualDub. Ez a "fel ne tedd" akkora hülye hozzáállás. Nem árt a rendszernek, plusz dolgot tesz hozzá, és sok helyet se foglal. Miért ne tenné fel?
Flash, PDF kezelő, java, böngésző, felhőkezelő, steam,
open office, vírusírtó (én az eset-ét használo), adobe shockwawe, unity..
Ha már itt beleszólhatok, az Opera mellett nekem a Java-t sohasem kellett külön feltelepíteni. Lehet, hogy bele van integrálva a böngészőbe, vagy nem tudom, de Youtube-ot, Java-t igénylő tartalmakat simán tudtam futtatni... Operából. Más böngészőnél természetesen mindig rinyált a Youtube, hogy Ő csakis a legeslegfrisebb Java telepítése után fut.
A Java számomra meg olyan béna, hogy néha a telepítője is - egyes gépeken - meghülyül, és nem hajlandó elindulni, viszont a memóriába bezzeg betölti magát (taskmgr-ben látszik) ;) Hmmm... talán nem véletlen, hogy a Java-ban megírt programok egy része is eképp viselkedik.
Az Unity-nek ott a pont ;)
Vírusírtóból meg az a gond, hogy sajnos én nem is ismerek a Windows Essential-on kívül olyan ingyenes megoldást, ami tényleg biztonságot jelent... elvégre ugye gondolom nagyon jó üzlet van a vírus-vírusírtó viaskodásokból. (mint ahogy a fegyvereladásokból is, nemde?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!