Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok láthatatlanná...

Hogyan tudok láthatatlanná tenni egy windowst a hozzá tartozó partícióval együtt egy másik windows számára, úgy hogy nem teszem rejtetté a partíciót?

Figyelt kérdés
Van a gépemen egy win7 és egy win8. Szeretném a win7-et és azt a partíciót amin a win7 van, szeretném a win8 számára láthatatlanná tenni és szeretném a win8-at is a hozzá tartozó partíciót is láthatatlanná tenni a win7 számára. Rejtetté nem tehetem mert hol az egyik windowst, hol a másikat használom.

2014. jún. 29. 18:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Windowson sehogy...

Linuxon gyerekjáték lenne.

Vagy: felteszel linuxot és virtuális gépeket csinálsz. Ekkor is megtudod oldani, hogy ne lássák egymást.

2014. jún. 29. 19:02
 2/8 A kérdező kommentje:
a linux boot részét csak úgy tudom felrakni ha az egész linuxot feltelepítem? vagy lehet olyat is hogy csak a boot menü legyen fent a gépen?
2014. jún. 29. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nem használtál linuxot, akkor inkább ilyen céljaid ne legyenek, mert linuxot használni csak úgy semmi ismeret nélkül, az meredek lenne.

Kb. úgy néznél a gépre, mint ha egy idegen helyre ledobtak volna, és az lenne a feladat, hogy találj ki.

2014. jún. 29. 19:25
 4/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Boot managar a megoldás.

De már telepitett rendszerekre elég körülményes utólagosan feltelepiteni.

Sok sikert.

Üdv.

2014. jún. 29. 20:05
 5/8 A kérdező kommentje:

szia coopper.

a rendszert újrarakni nem gond. a win 8-at most fogom újra telepíteni, de ha kell ismét újrarakom mind a kettőt. ha szeretnék biztonsági másolatot készíteni a win 7-ről és a win 8-ról, gondolom, nem akadályozza meg.

2014. jún. 29. 20:16
 6/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Azok a boot managerek amiket én ismerek azok nem müködnek GPT diskel, nem tudom Neked milyenre van particionálva a lemezed MBR-es vagy GPT-es.

Ha MBR-es akkor egy rakás boot managert találsz ami megfelelhet a célnak (mivel az MBR már elég régi fejlesztés) csak egy két példa a teljesség igénye nélkül : XOSL, BootIt,

Ha viszont GPT-s (Win8 miatt ez a valószinű) akkor már nem olyan biztos a sikert, de nézd meg ezt : [link]

Illetve google : GPT boot manager.

Sok sikert.

Üdv.

2014. jún. 30. 07:38
 7/8 A kérdező kommentje:
honnan tudom letölteni? próbáltam az ncore és más oldalról, de nem tudom letölteni egyikről sem.
2014. júl. 3. 18:01
 8/8 coopper ***** válasza:

Szia.

XOSL ingyenes : [link]

BootIt Ng fizetős, de próbaverzió abból is letölthető : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2014. júl. 3. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!