Milyen programmal lehet lakás alaprajzot készíteni?
Valami ilyen jellegű eredményt szeretnék.
Ajánjataok programot a rajzoláshoz!
Linuxot preferálom, de windowsos program is jó.
Lehet gimp, PS.
Lehet professzionális progikkal is, mint pl az archicad. A kész alaprajzot érdemes lementeni pdfben, és úgy meg photoshopolni. Ehhez kicsit jártasnak kell lenned az archicadhez.
Köszi,
ezt csinálom, és egész jól működik.
Egyébként kiderült, hogy lakberendező programnak hívják az ilyet, és itt van egy pár.
Sajnos egyikel sem tudtam jpg alprajzot importálni, úgyhogy maradt a Gimp.
Ezt a progit nem ismertem, igaz nem is vagyok belsőépítész/lakberendező.
A lényeg, hogy boldogulsz ügyesen. :)
Nem lett rossz. :)
Milyen célból készül(t)?
A Sweet Home tökéletes lenne (linuxra is van, alapképet és máshonnét való 3D-modelleket is importálhatsz), de úgy látom, csak perspektívában renderel, ortgografikusan nem. Én két dologgal kísérleteznék (ezek is maradhatnak linuxon belül):
1. Az alaprajzot elmenteném SVG-ben, és Inkscape vagy Gimp segítségével csicsáznám tovább.
2. A kész modellt OBJ formátumba mentve Blenderben dolgoznám ki, ahol már tényleg nincs határ.
A kép célja: el szeretném adni a lakásom, és a hírdetéshez kell.
(Ha esetleg Szegeden kell egy belvárosilakás, akkor keressetek!)
Az alaprajzot SweetHome3D-ben készítettem eredetileg, de ez rengeteg mértetet meg mindenfélét kirajzolt, és ettől átláthatatlanná vált az összkép.
A belinkelt képet úgy kaptam, hogy a SweetHome3D-ből kapott alaprajzot Gimp-el leegyszerűsítetetm és felcsicsáztam.
A SweetHome3D remek program, de inkább praktikus, mint szép ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!