Jól, hallottam, hogy fontos, hogy hány bites a processzor, amikor operációs rendszert szeretnék telepíteni rá?
Windows XP-t szeretnék telepíteni, a processzor pedig: Intel Celeron D 331.
Több oldalon megnéztem milyen a processzor, de nem tudok rájönni, írnak x86-ot is, és x64-et is, és még x86-64-et is, úgyhogy totál nem értem most már.
64 bites, gy mehet rá 64 bites (amd64) és 32 bites (x86) operációs rendszer is.
Ha nincs összesen 4 GB memória a gépedben, akkor felesleges 64 bites oprendszert rátenni. XP-nél a 64 bites még nem is volt olyan túl kiforrott.
Köszönöm a válaszod, Tengor. :)
Van 4 GB memória, csak azért gondoltam XP-t tenni, mert eddig is az volt, de beszélhetünk Windows 7-ről is, ha az már "jobban kiforrott".
Itt találtam rá a processzorra, vagyis talán nem is ugyanaz a processzor, mert én 331-est kerestem, de csak 330-ast találtam, és itt az "architecture" értéke "x86", azért gondoltam, hogy 32 bites lehet a processzor...
Ha jól értem, akkor most több választási lehetőségem is van:
1) Windows 7 x64
2) Windows 7 x86
3) Windows XP x64 (bár ezt nem ajánlottad)
4) Windows XP x86.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!