Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Vajon a GTA V is igényli majd...

Vajon a GTA V is igényli majd a dx11-et? Van 1gb-os videókártyám (gtx 285) viszont csak 10-et támogat, szerintetek el kell kezdenem gyűjteni jobbra?

Figyelt kérdés
2014. jún. 17. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy fog-e kelleni DX11, viszont a GTX285 egy 5 éves kártya, ideje lecserélni.
2014. jún. 17. 19:54
 2/11 anonim ***** válasza:

Mindenképp.

De nem lehet tudni hogy megköveteli-e majd a DX11-et elvégre a régebbi szériás konzolok még csak bnnem is támogatják a DX11 eljárást de még a 10-et sem tehát csak a fejlesztőn múlik. ha szerencsénk lesz akkor nem kell majd hozzá. de a kártyát érdemes lecserélned.

2014. jún. 17. 20:04
 3/11 A kérdező kommentje:

Eddig nekem ez a kártya tökéletes volt mindenre, egyedül a watch dogs nem fut a gépemen, a dx11 miatt (már azokból a játékokból amik érdekelnek)

Nem igazán vagyok nagy kocka, de a gta5-öt mindenképp szeretném és nekem bőven elég lesz egy medium beállítás is. Hát remélem nem kell hozzá 11

2014. jún. 17. 20:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Elvileg ősszel jön úgyhogy talán nyár vége felé már föntlesz a hivatalos gépigény tehát majd kiderül.

Nekem megvan 360-ra és ezen a régi szutykon is csodásan fest. Meg nem mondanád hogy nem DX11 API alatt készült bár ha volt módod kipróbálni akkor gondolom feltűnt. Ha csiszolgatnak kicsit rajta akkor szerintem nem lesz szügség DX11-re de sajnos már a DX10 és 10.1 már egy eléggé elavult széria tehát :/

2014. jún. 17. 20:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Sajnos még nem próbáltam ki, pedig a GTA London óta a kedvenc játéksorozatom. Ez hülye kérdés lesz, de a directx konkrétan mit is csinál?
2014. jún. 17. 20:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Ez egy elég hosszú és bonyolult téma.

Lényegében arra hasznlják hogy kitöltsék a PC és PC között tátongó hatalmas űrt...

Tehát ahány ember annyi féle hardver ez lényegében egy olyan a Microsoft által kifejlesztett programozási interfész ami alatt a legtöbb játék grafikai modellje készül és alkalmassáteszi annak futtatását bármilyen gépen föggetlenül attól hogy 10 000Ft-os a VGA kártyád vagy 100 000Ft-os. tehát lényegben egy emulátor.

Viszont az AMD előrukkolt egy hasonló motorral amit egyre több fejlesző támogat és óriási teljesítménybeli növegedést mutatott ennek a neve Mantle API

Hasonló a DX-hez viszont kimondottan az új kozolok (Xbox One, PS4) AMD-s GCI architekúráját használjaki valamivel jobban kihasználva az erőforrásokat és egyaránt számításra kényszeríti a GPU-t és a CPU-t még a DX-nél lényegében csak a GPU-t használták grafikai számításra.

2014. jún. 17. 20:37
 7/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszi szépen.

Egy utolsó kérdés:

Milyen videókártyát ajánlanál? Szerintem 1gb bőven elég, nem? Vagy esetleg 2gb kellene? Nagyjából 30-40k-ért, ha ez megoldható

2014. jún. 17. 20:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Egy R9 270 már megteszi ebből 2GB a legkisebb

nekem 270x-van és a legtöbb új játék elmegy rajta ultrán full HD-ben értelmes képkockasebességgel tehát keresve sem találsz jobbat

Ez is ugyan az a kártya az x-et leszámítva csak valamivel alacsonyabb órajelen ketyeg.

2014. jún. 17. 20:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Viszont kicsivel drágább ha egy 5-10-et tudná tenni hozzá az jó lenne esetleg hasnáltat nézz de ez alatt nem nagyon érdemes alábbadni.
2014. jún. 17. 20:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Nah ez értelmesen jött ki xD tehát 45 körül kapsz ilyen kártyát és jó kártyák :)
2014. jún. 17. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!