Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Informatikai középsuliba...

Informatikai középsuliba készülök, milyen programokat szedjek le gyakorlás érdekében?

Figyelt kérdés
Volt egy jóformán kuka régi gépünk, most úgyahogy megcsináltam, azon szeretnék pár dolgot csinálni. Azt megtudnátok nekem mondani, hogy milyen progikkal lehet gyakorolni programozást stb? Mert eddig csak a BIOS-ban szoktam kóvályogni, kicsit turkálni (persze csak abba nyúltam be, amihez értek) nameg a BIOS-ból telepítettem már pár Windowst (többségük XP-volt)

2014. jún. 11. 21:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát, ez nem sok minden. Programozáshoz meg nyelvtől függ a segédprogram, notepad++, NetBeans.
2014. jún. 11. 22:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem te kevered a "beállítgatást" a programozással. Programozáskor programot írsz(hozol létre). Vagy ha rosszul gondolom, akkor milyen nyelven programozol?
2014. jún. 11. 22:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Bios angol, de kihagytam a lényeget, mégpedig a Turbo Pascalt. Abban néha elszokok kalandozni.
2014. jún. 11. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehúzod a notepad++ vagy eclipse nevű progit, az tökéletesen megfelel erre a célra. Amíg nem tudod, milyen nyelveket és milyen fejlesztői környezetet fognak tanítani, addig ismerkedésnek ezek több, mint megfelelők.

[link]

[link]

Illetve a jövőre való tekintettel még barátkozhatsz a Microsoft Visual Studioval.

[link]

A programnyelvekkel való ismerkedéshez találsz anyagot a neten. Valószínűleg a legjobb a C, C++, Java volna. Ezeket egész biztos érinteni fogjátok. Esetleg Pascal és Basic.

2014. jún. 11. 22:08
 5/8 anonim ***** válasza:
:D Nem olyan nyelvre gondoltam, hanem programozási nyelvre. Pl.: C++, C#, Pascal, Python meg ilyenek. De akkor ok, megvan. Turbo Pascal. Hát.. Az is jó, de mikor az már jól menni fog, érdemes leváltani modernebb nyelvre, mert az már elavult.
2014. jún. 11. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, és BIOS-ban nem programozol, hanem "állítgatsz" maximum. :)
2014. jún. 11. 22:23
 7/8 tabaki ***** válasza:
Turbo Pascal helyett használj Free Pascalt, a tudásod legnagyobb részét minden változtatás nélkül alkalmazhatod. De remélhetőleg legalább egy informatikai iskolában nem azzal ernyesztenek, készülj inkább a fentebbiekre.
2014. jún. 12. 01:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Középsuliban azt fogod tanulni, amit már általánosban megalapoztál, természetesen kibővítve mindazt...

1.: IMAGINE: [link]

2.: Free Pascal: [link]

Azért használják ezeket, mert ezekből meg lehet érteni a programozás lényegét, aztán a többi csak rajtad múlik merre és hová kalandozol...

Esetleg szakkörön foglalkozhattok valami C alapú nyelvvel (Java, C, JavaScript, stb...).

2014. jún. 12. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!