Hogyan tudok egy képet halványítani, hogy csak háttérszerű legyen? Online megoldás érdekel, sajnos photoshop-hoz nem értek!
Bármelyik egyszerűbb képszerkesztő alkalmas rá. Fényerő, kontraszt, esetleg színtelítettség, amivel "játszani" kell, míg az általad kívánt nem lesz a kép.
Csak zárójelben: bár nem képszerkesztő, de még a Word is képes rá, hogy egy beszúrt képet iyen módon megváltoztassál vele.
1. Open image from computer
2. Kiválasztod a képet a gépeden
3. Megvárod, míg megnyitja
4. Fölül a menüben az Adjustment alatt:
- Brightness & Contrast (ezt ajánlotta Lajos)
- Hue & Saturation (ezt is próbáld meg szerintem)
5. A csúszkákat mozgasd, közben mögötte látod az eredményt
6. Ha tetszik, akkor okézd le
7. Ha kész vagy, File menü és Save aztán Ok és válasdz ki, hova mentse
A Photoshopban való járatlanság miért indokolja az online-megoldást? Azonkívül az utóbbi miért lenne okvetlenül más? Én is a pixlr-t ajánlottam volna, de itt egy másik lehetőség, hogy rávilágítsak a második mondatod értelmetlenségére:
És viszont, ha egy megfelelő program véletlenül a gépeden van, annak nem kell a Photoshopnak lennie. Erre az egyszerű feladatra a Paint ugyanúgy alkalmas, mint mondjuk az IrfanView képnézegető, de gyakorlatilag bármelyik, képeket kezelő programmal kísérletezhetsz, amely véletlenül a gépeden van.
Na igen, gyorsan fogalmaztam...elsősorban online megoldás érdekelt, de végülis telepíthető program is jól jön, csak ne photoshop legyen, azt még tanulnom kellene! :)
Próbálkoztam élénkítés...inkább ilyen vízjel halványságú képre gondoltam.
Na, ez se történik meg minden nap, még én is képes voltam túlbecsülni a Paintet. Biztos, ami biztos, kerestem egy windowsos gépet (Win7), és megpróbáltam megvalósítani, amit javasoltam...
Öhm, maradjunk az IrfanView-nál. Mint a leghasznosabb programok egyike, nyilván már a gépeden van, ezért nem terhellek azzal, hogy a
címről tudod letölteni, vagy hogy a kitűnő magyarítását az IrfanView languages menüpontban találod a honlapon. Legyen elég annyi, hogy megnyitod vele a képet, megnyomod a Shift+G billentyűkombinációt, és kedvedre húzgálod a megjelenő csúszkákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!