Cégemhez hogyan telepítsek szervert?
Sziasztok!
Van egy éttermi programom, mely windows xp -s környezetbe fut. Mindegyik kliens gépre fel van telepítve ez.
A rendszert le szeretném egyszerűsíteni úgy hogy berakok egy szervert és a kliens gépek onnan bootoljanak be.
Tehár a kliens gépekben nem lenne HDD, mert a nyári melegben hullanak el.
Mit használjak hozzá? Mint hardvert, mint szoftvert mit javasoltok. Vagy win xp alól is működtethető ez?
Mindenképp LAN - keresztül szeretném, hogy bootoljon az op rendszer is.
A kliens gépek nem nagy harverrel rendelkeznek, mint a szoftver sem igényel nagy erőforrást. 256Mb rammal és egy 1 magos 1.5Ghz cpu a gépek felépítése.
Így ennek keretébe a szerver hardver felépítése és érdekel.
Köszönöm előre is a segítséget!
Hát kicsit merész megoldás, meg hülyeségnek is találom, de ha ez kell.
Most nem írnám le, amit neten is megtalálsz:
Hát úgymond csak ezért kiépíteni. Én pl jobb hűtést tennék bele, mert pl a többi alkatrész így is úgy is melegszik.
Na meg legalább 100 Megás LAN kell a dinamikus munkához, ha több kliens is van a hálózaton, akkor meg ugye Gigabites router/switch kell majd. Persze ez saját tapasztalat.
De ez csak megjegyzés volt, mert mint mondtam egyszerűbben is megoldható :) Mások elég sokat elkínlódnak az ilyenekkel, ezért szoktam más megoldásokat előnyben részesíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!