Melyik programmal lehet ezt megcsinalni es hogyan?
m.youtube.com/watch?v=eGdF3uUBNTY
Ugy ertem,hogy csak mondjuk a test legyen lathato ne a fekete hattere vagy a szoba ahol van....remelem erthetoen fogalmaztam ://
Hát ahhoz hogy ezt el tudd készíteni először meg kell rajzolnod az embert/embereket ezt megteheted akár kézzel is de számítógéppel is PL: megrajzolhatod Paint-ben is de az elég nehézkes mivel csak egy rétegben dolgozik a program és hogyha valamit odarajzoltál azon utána már nem tudsz változtatni csak maximum radírozni tudod. Ezért én azt ajánlom hogyha számítógépen rajzolod akkor vagy az Adobe Illustrator-el vagy az inkscape nevű programmal rajzold. Ha kézzel rajzolod akkor azt be kell scannelni. Ha ezzel megvagy akkor utána egy alpha csatornás képet kell belőle csinálni ezt megteheted Photoshop-al vagy akár gimp-el is. Hogyha számítógépen rajzoltad akkor szerintem eleve meg tudod rajzolni úgy hogy a kép alpha csatornás legyen. Ha megvagy az alpha csatorna elkészítésével fontos hogy olyan formátumban kell elmenteni ami kezelni tudja az alpha csatornát ilyen például a PNG. Hogyha ezzel meg vagy akkor már csak be kell importálni egy animációkészítő programba és el kell őket mozgatni. Animációkészítő programként az Adobe After Effects-et ajánlom mivel ezzel nagyon könnyen és gyorsan lehet dolgozni de csak 2D-s animációkat lehet vele készíteni de ha olyat szeretnél csinálni mint ami a videóban volt arra tökéletesen megfelel. Van még egy animáció készítő program a Blender ez ingyenes viszont nem tudom hogy milyen jól lehet vele 2D-s animációt készíteni lehet, hogy sokkal bonyolultabb de nem biztos ennek utána kéne nézni a neten.
Az alpha csatorna létrehozása nem szükséges de ajánlatos, mivel a alpha csatorna arra jó hogy ne az egész fehér lap látszódjon hanem csak a rajz.
Az inkscape-t (ingyenes) innen tudod letőlteni:
A Gimp-et (ingyenes) innen tudod letölteni (gögess le az oldal aljára): [link]
A Blender-t (ingyenes) innen tudod letölteni:
És itt egy kis ismertető az alpha csatornáról:
Előző vagyok:
Ja és persze a szövegeket is az animációkészítő programmal rá tudod tenni vagy szintén megrajzolod és utána ugyanúgy megcsinálod ahogy az embereket. Ha pedig esetleg még ott a fákat is szeretnéd megcsinálni akkor megrajzolod (ugyanúgy ahogy az embereket is) a fákat meg a leveleket majd utána azt az animációkészítő programmal szintén mozgatod ahova akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!