A HardDisk Sentinel tud tévedni?

már kezdi megadni magát a vinyó, elég meleg szokott lenni, de nincs rá mód, hogy hűtést rakjak rá
ha nagyon sokat dolgozik, kattan egyet
ebből gondolom, hogy nem 100%-os

Persze hogy tud tévedni!
Ő csak bizonyos, mérhető adatok alapján próbál statisztikailag különféle dolgokra következtetni. Ez pedig, mint minden statisztikai elemzés, soha nem lehet 100%-os pontosságú, különösen egy olyan összetett rendszer, mint egy merevlemez esetében.
Én nem is használok eféle progikat, amit kell, arról enélkül is készítek biztonsági másolatot.

Azt mikor gyártották ember?:D
Amúgy meg, ha hűtést nem is rakhatsz rá, azt csak meg csinálhatod, hogy ne érintkezzen közvetlenül a többi alkatrésszel, pl egy másik vinyóval.
Másrészt egy sima chechkdisk-et lefuttathatsz, hogy lásd, hányadán állsz pl a szektorhibákkal.

Nem akarok bunkó lenni, de a Maxtor vinyók nem a legmegbízhatóbbak. Örülni kell neki, ha 1-2 év után rendesen működnek. Ráadásul melegszenek mint egy jobb fűtőtest.
Ha vinyót veszel, Seagate Barracuda márkát keress, és ne hagyd magad lebeszélni róla! Nekem évek óta (értsd: kb 4 éve) megy a gépemben uyganaz a Seagate Barracuda, és eddig hibátlanul működik. Csendes, nem melegszik, megbízható.
Esetleg a WD ami még jó márka.

első vagyok
Amúgy barátnőmnek nem rég cseréltük le a gépét és abban egy 80 gigás vinyó volt. Mire átmásoltuk róla a dolgokat az új vinyóra, tűzforró lett! Nagyon durván. Persze az új teljesen hűvös volt.
Maxtor vinyókról annyit, hogy még nekünk is van 40 gigás működőképes vinyónk tőlük! Van 3 éves Samsung is.. Hála a jó Istennek nekünk még nem volt HDD para. Ha a fentebb említett Seagate Barracuda HDD-t veszel, akkor csak a 7200.12-es szériából vegyél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!