MO-on miért használják ilyen kevesen a TOR böngészőt mikor a világ minden országában igen elterjedt?
Mert az nem egy sima böngésző, hanem a TOR, szki.
Erre való a piratebrwoser pl., de a Vidaliaval. A torbrowser ezek szerint egy standalone változat, de ha nekem kéne valami letiltott (ilyen mo-n nincs), akkor fognám magam és katt a piratebrowser ikonra.
.onionhoz, illetve lekövethetetlenséghez.
De mivel ezeket én pl. életemben nem igényeltem, ezért : semmire.
# 1
Tévedsz, a tor az alap, a Pirate az annyiban lett átalakítva hogy beintegráltál a torrent cuccokat és engedélyezték a JAVA-t és a Flash-t ami sebezhetővé teszi a rendszert
# 2
Lehet hogy lassú viszont biztonságos, és bizonyos esetekben előnnyel jár mondjuk USA-ból netezni,
azt pedig nem mondanám hogy itt nincs tiltott tartalom, mert épp akad, az egyik ilyen pl. YouTube-on "a te országodban a tartalom nem megtekinthető"
Mondjuk abban egyet kell értenem hogy egyre kevesebb embert érdekel a magánélete, pedig ebben az országban is egyre kíváncsibb a kormány, szóval nem lenne hülyeség ha érdekelné őket.
#3 Számos oka van, személyes adatok védelme, hogy ne tudjon minden weboldal arról hogy te jártál náluk mikor és mit csináltál épp, kihasználni azokat az előnyöket amit MO-on nem tudsz de más országok adnak rá lehetőséget.
De persze személyes döntésed neked ezekre van-e szükséged :)
#4: hát épp ez az. .onionon nem tudom, milyen hasznos szolgáltatás futhat - én csak az illegális tartalmakról tudok, az ezekhez való hozzáféréshez pedig segédkezni sincs szándékomban.
A lekövethetetlenség pedig... Ha valaki komolyan veszi a személyes szférájának védelmét, akkor eléggé megnehezíti saját maga számára az (online) életet. Google szolgáltatások egyből kiesnek, MS-től is sokan tartanak (nem is alaptalanul, lásd még Hotmail-incidens, illetve privát OneDrive-ról törölt jogsértő adatok), FB-ről nem is beszélve. Gondolatkísérletként próbálja meg mindenki elképzelni egy pillanatra Google nélkül a napját - nougye!
# 6
nem értem miről beszélsz, én napi szinten használom a google és youtube szolgáltatásait, és sok egyéb szolgáltatást is TOR-on keresztül :)
Ha a segédkezésben pedig arra gondolsz hogy a Te IP-d használja más, az egy kattintással kiiktatható és ennyi.
Javíts ki, ha tévedek, de attól, hogy nem exit node vagyok, még átmegy rajtam (más TOR csomópont felé) mások forgalma.
Google-nél pedig a bejelentkezésről beszélek: pl sok videó Youtube-on nem érhető el, ha nem erősíted meg az életkorodat, illetve ugye a Gmail eléréséhez is be kell jelentkezni, vagy Androidon Play-re vásárláshoz...
# 9
Azt nem tudom hogy átmegy-e, nem akarok butaságot mondani, de ha nem rajtad akkor átmegy máson, kérdés hogy neked megéri-e az előny a hátrányért, ez személyes dolog, ha nem hát nem :)
A google meg a face és egyéb belépős oldalak pedig olyan dolog hogy nekem pl USA-ra van szűkítve a TOR, ott regisztráltam címet és mindig azon használom szóval igazából kis hazánkhoz nem sok köze van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!