Win 8.1 telepítésnél állandóan kékhalál! Miért?
Ismerősömék vadi új gépét összerekva (asrock fm2a55m-hd+ alaplap, AMD A8 X4 5600K processzor), képtelen vagyok a win 8.1-et felrakni rá! Telepítésben gyakorlott vagyok, de UEFI-t most láttam először! A tuningbeállításokat nem piszkáltam mindent alapon hagytam. A beállításokat leírás alapján is próbálgattam.
Akárhányszor elindult a telepítés szinte mindig bekékhalálozott, legtöbbszor már a telepítés alatt, de egyszer-kétszer amikor fel is ment 1-2 kékhalállal megszakítva, nem volt stabil! Probáltam UEFI modban is, meg hagyományosan is, eredmény mindig ugyanaz! Egysze sikerült csak a win7-et felraknom stabilra, de tovább kísérletezgettem, utánna már azt sem sikerült stabilan feltelepíteni! A Gépben nincs dvd, igy pendrive-ról, külső winyóról és usb-s lemezmeghajtóról is próbáltam 2 különböző win 8.1 telepítőt, és egy win7-et. A külső DVD-ről ment fel normál módban 1x a win7 stabilan, de azt se tudtam megismételni! Szerintetek mi lehet a probléma? Hardverhiba? Telepítő hiba? Beállítások? A Beállításokat azért kezed már kizárni, mert hibás beállításokkal szerintem el sem indulna a telepítés, nem mindig kékhalált csinálna! A lemezkonvertálást is megcsináltam, (MRB-GPT)! Tanácstalan vagyok.. Ötletek? Probáltam lemezről futattatható linuxot is, 2 félét is, de mindkettő csak szöveges felülettel töltött be, egyik vibráló képernyővel. Lehet hogy hibás a RAM? Vagy az Alaplap? Minden új, és garanciás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!