Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudom ezt a képet megcsin...

Hogy tudom ezt a képet megcsinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem.

Ezt a képet szeretném úgy megcsinálni, hogy a fehér keret eltűnjön a gyerekek körül.

[link]

2014. máj. 20. 13:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Csak levágni tudod róla.

Paintben kijelölöd a kijelölő eszközzel és körülvágás gombra kattintasz.

2014. máj. 20. 13:20
 2/11 CsakEgyBence válasza:
Szia javaslom,hogy photoshop illetve hasonló képszerkesztő programokkal kezdj el foglalkozni mármint youtube tud segítséget nyújtani. Sok hasznos videó van rajta. Ha nagyon nagy problémát okoz szívesen segítek akár megis csinálom ingyen bérmentesen :D ! Küldj üzenetet ha segítségre szorulsz ;)!
2014. máj. 20. 13:22
 3/11 tabaki ***** válasza:
Csak kisebb képkivágással. A fehér rész nem leszedhető, ott az a kép.
2014. máj. 20. 13:23
 4/11 CsakEgyBence válasza:
Persze az előző válaszoló is hasznos választ adott de a "Paint" el nemigazán lehet profi munkát végezni.
2014. máj. 20. 13:23
 5/11 A kérdező kommentje:

Van sphotoscape-em de azon nincs olyan lehetőség amit szeretnék.

[link]

Így szeretném megcsinálni mint ahogy ez van :(

2014. máj. 20. 13:30
 6/11 tabaki ***** válasza:

Levágás után kb. ennyi marad rajta:

[link]

Én egyszerű megoldásként az IrfanView-t javasoltam volna, de igaz, erre még a Paint is tökéletes.

@CsakEgyBence:

Ne haragudj, de ez népámítás. Miféle profi munkát kell egy kép széleinek a levágásához végezni? És Kérdező mennyivel tudna többet tenni, ha fél évig tanulmányozná a Photoshopot? Nem is kell kifejtened, mutasd be.

2014. máj. 20. 13:35
 7/11 tabaki ***** válasza:
Ööö... mi a különbség? Mert, hogy nem amit kérdeztél, az faktum.
2014. máj. 20. 13:38
 8/11 A kérdező kommentje:

Nekem ez egy weboldalhoz kellene bannerként.

És az lenne a lényege, hogy a képekre szépen ráhelyezhető legyen.

[link]

Mint ahogy itt látszik a bal alsó sarokban.

2014. máj. 20. 13:54
 9/11 tabaki ***** válasza:

Kénytelen vagyok nyilvánosan megkövetni CsakEgyBencét. Szerintem ő se találta el, de sokkal közelebb járt az igazsághoz. Úgy tűnik, te egyszerűen átlátszóvá akarod tenni a kép egy részét. Ehhez tényleg képszerkesztő kell. Nem tudom, miért köt ki mindenki a PhotoSpace-nél, de az nem az. Tölts le egy Gimpet, azzal meg tudod csinálni, mindjárt azt is elmesélem, hogyan:

[link]

2014. máj. 20. 14:08
 10/11 tabaki ***** válasza:

Ami leginkább a kérdésedre hajaz, az (mondjuk) így megy:

1. Behívsz egy képet, például ezt:

[link]

2. Képessé teszed az átlátszóságra az alfa-csatorna hozzáadásával:

[link]

3. Egy jó nagyra méretezett életlen szélű radírral lepucolod a fölösleget:

[link]

Ezután a képet más néven valamilyen átlátszóságot is tároló formátumba exportálod -- legegyszerűbb a Gimp saját XCF-formátumába, de ilyen például a PNG is.

Behívod azt a képet, amelyikre rá akarod tenni, azután Fájl->Megnyitás rétegekként, és betallózod az imént mentett képet. Az átméretező eszközzel megfelelő méretre kicsinyíted és a helyére húzod a réteget:

[link]

Hogy később még dolgozhass rajta, elmented a képet XCF-formátumba, de mivel ez általános célokra nem használatos, utána exportálod valami szokásosabba, mondjuk JPG-be.

Pontosabb kivágást radír helyett a Lasszó eszközzel csinálhatsz. A figura körbejelölése után megfordítod a kijelölést (Ctrl+I), és Delete gombbal törlöd a körülötte lévő részt. A többi ugyanaz.

[link]

Kész. Igazság szerint több ponton lehetett volna egyszerűsíteni a dolgon, de az a magyarázatot bonyolította volna. Nézz utána a Gimp kezelésének, rengeteg tutoriál van az interneten. Kezdd például itt:

[link]

[link]

2014. máj. 20. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!