Hogy tudom ezt a képet megcsinálni?
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem.
Ezt a képet szeretném úgy megcsinálni, hogy a fehér keret eltűnjön a gyerekek körül.
Csak levágni tudod róla.
Paintben kijelölöd a kijelölő eszközzel és körülvágás gombra kattintasz.
Van sphotoscape-em de azon nincs olyan lehetőség amit szeretnék.
Így szeretném megcsinálni mint ahogy ez van :(
Levágás után kb. ennyi marad rajta:
Én egyszerű megoldásként az IrfanView-t javasoltam volna, de igaz, erre még a Paint is tökéletes.
@CsakEgyBence:
Ne haragudj, de ez népámítás. Miféle profi munkát kell egy kép széleinek a levágásához végezni? És Kérdező mennyivel tudna többet tenni, ha fél évig tanulmányozná a Photoshopot? Nem is kell kifejtened, mutasd be.
Nekem ez egy weboldalhoz kellene bannerként.
És az lenne a lényege, hogy a képekre szépen ráhelyezhető legyen.
Mint ahogy itt látszik a bal alsó sarokban.
Kénytelen vagyok nyilvánosan megkövetni CsakEgyBencét. Szerintem ő se találta el, de sokkal közelebb járt az igazsághoz. Úgy tűnik, te egyszerűen átlátszóvá akarod tenni a kép egy részét. Ehhez tényleg képszerkesztő kell. Nem tudom, miért köt ki mindenki a PhotoSpace-nél, de az nem az. Tölts le egy Gimpet, azzal meg tudod csinálni, mindjárt azt is elmesélem, hogyan:
Ami leginkább a kérdésedre hajaz, az (mondjuk) így megy:
1. Behívsz egy képet, például ezt:
2. Képessé teszed az átlátszóságra az alfa-csatorna hozzáadásával:
3. Egy jó nagyra méretezett életlen szélű radírral lepucolod a fölösleget:
Ezután a képet más néven valamilyen átlátszóságot is tároló formátumba exportálod -- legegyszerűbb a Gimp saját XCF-formátumába, de ilyen például a PNG is.
Behívod azt a képet, amelyikre rá akarod tenni, azután Fájl->Megnyitás rétegekként, és betallózod az imént mentett képet. Az átméretező eszközzel megfelelő méretre kicsinyíted és a helyére húzod a réteget:
Hogy később még dolgozhass rajta, elmented a képet XCF-formátumba, de mivel ez általános célokra nem használatos, utána exportálod valami szokásosabba, mondjuk JPG-be.
Pontosabb kivágást radír helyett a Lasszó eszközzel csinálhatsz. A figura körbejelölése után megfordítod a kijelölést (Ctrl+I), és Delete gombbal törlöd a körülötte lévő részt. A többi ugyanaz.
Kész. Igazság szerint több ponton lehetett volna egyszerűsíteni a dolgon, de az a magyarázatot bonyolította volna. Nézz utána a Gimp kezelésének, rengeteg tutoriál van az interneten. Kezdd például itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!