Szeretnék Windows 7-et felrakni XP mellé (külön partíció) viszont előbbi 64-bites, hogy tudnám feltelepíteni?
Bootolható a média, amiről telepíteni akarod?
(Másik oprendszerből csak a lámák indítanak oprendszer telepítést! Lámák ne telepítsenek oprendszert!)
:D nyugi nem vagyok láma nem köpködök össze vissza :)
elvileg annak kell lennie, úgy írtam ki DVD-re hogy bootolva legyen, legalábbis már letöltéskor meg voltak a boot fájlok. UDF fájlrendszerben van, és amikor automatikus lejátszást végez rögtön ki is ír egy angol szöveget hogy biosban kell elindítani (vagy ilyesmi)
Szia.
Két dolog.
1. Néróban ISO-t CD-kép kiirásként kellene kiirni ahhoz, hogy bootoljon. (Menű : Cd-DVD iró - Cd kép felirás kép : [link] )
2. Elvileg először kellene az ujabb operációs rendszer telepiteni aztán a régebbit, mivel az XP nem fogja felismerni, hogy win7-et telepitettél mellé, igy a boot menűt sem fogja megcsinálni hozzá.
Ilyenkor csak manuálisan tudod megoldani a dolgot. Leszedsz egy Hiren boot CD-t (amin van egy csomó particionáló program) valamelyik particionáló progrmamal a mostani XP-s particiódat elrejted (HIDDEN particióra állitod). Feltelpited a win7-et majd ujra engedélyezed a winxp particióját.
Aztán ha kész manuálisan szerkeszted a boot.ini fájlt, beállitva azt, hogy a win7 is bootoljon.
De valószinűség szerint gond lesz vele mert a win7 is szeret az elsődleges partición lenni és a winxp is (arról nem is beszélve, hogy a win7 létrehoz az aktiváláshoz egy kb. 100 megás particiót ami a merevlemez első particiója kell hogy legyen).
Sok sikert.
üdv.
Kösz a választ,
hát én úgy tudom, hogy a windows 7 felismeri a régebbi windowsot telepítéskor, viszont ha később letörlöm az XP-t akkor a 7-es sem fog működni. Három partícióm van, az első C meghajtón az XP van, D-n a saját cuccok, az E meg üresen elvan egyenlőre, ide akarom a 7-est felrakni. Azért mondjuk megnézem ezt a programot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!