Milyen fájlkezelő programokat ismertek DOS-ra?
Tudom, hogy a DOS egy elavult rendszer, de van egy párhuzamos portú mikrokontrolleres rendszerem, ami csak DOS alól vezérelhető, a vezérlőprogramokat, drivereket is arra (DOS-ra) írták.
Mivel a gépem nem tud USB-ről bootolni (tényleg nem tud), így egy 3.5-ös floppy-ra kell minden felférjen.
Viszont megkönnyítené a munkám, ha felférne még a szükséges programok, driverek, és a rendszerprogramok mellé egy shell kezelőfelület, olyasmi, mint a Norton Commander, de megfelelne egy butább klónja is.
Szóval ezért szükségem lenne egy méretben minél kisebb (~20-30 Kbyte) DOS-os fájlkezelőre, amivel tudok a mappák között böngészni és programokat (EXE, COM, BAT) indítani.
Van esetleg valakinek ehhez egy jó tippje?!
(Kérlek, az UPX-ről ne írjatok, mert azt már ismerem)
A DirTree sajna nem jó, az még a Norton első verziójánál is több mint 2× nagyobb.
A Norton Commanderrel az a gond, hogy túl nagy arra az egy szem floppyra, aminek az egész rendszert el kell bírnia. Csak floppy-ról tudok DOS-t boot-olni, ami írható is. CD-t tudok olvasni, de arra ugyebár nem lehet utólag írni >használat közben<, pedig arra is szükségem lenne.
Szóval az a lényeg, hogy minél-minél kisebb adatterületet vegyen el a fájlkezelő program.
Egy ilyet találtam : [link] - ami kecsegtető LENNE....
Csak ezzel meg az a gond, hogy képtelen voltam belőle bármilyen futtatható állományt is indítani. =(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!