Számítógép kikapcsolásának megakadályozása?
Üdv! Annyit szeretnék megtudni, hogy miként lehetne a számítógépet bekapcsolva tartani, hogy pl "shutdown -f" és hasonlókra ne reagáljon. Próbáltam már .bat fájlt, ami folyton "shutdown -a" parancsot küld, de nem működött.
U.i.: nem csak a batch fájlokban használt leállítást akarom blokkolni, hanem VB script, C++ és minden egyéb parancsát a kikapcsolásra. Szóval ehhez kéne a segítség.. Előre köszönöm!
Hát mondjuk az ESET megfogja a nem a felhasználó által indított pl. shutdown-t előidéző fájlokat.
De az a helyzet, hogy ha le akarja valami állítani a géped, az le fogja. Pl. túlpörgeti a procit, ami ettől alaplapba vészjelet küld és ettől áll le az egész.
A csoportházirendben láttam ilyet.
Start Menu -> Futtatás -> "gpedit.msc" -> Számítógép konfigurációja -> Windows beállításai -> Biztonsági beállítások -> Helyi házirend -> Felhasználói jogok kiosztása -> "A rendszer leállítása"-n duplakatt -> a "Felhasználók"-at távolítsd el a listából.
Így elméletileg a korlátozott jogú (rendszergazdai jogosultságokkal nem rendelkező) felhasználói fiókokból nem lehet majd leállítani a gépet.
- A fenti leírást XP Professional alapján készítettem, de elvileg Win7 alatt is hasonlóan néz ki a dolog
- Sosem próbáltam ki. De nem látom okát, miért ne működne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!