A GIMP nevű képszerkesztőben hogy lehet megcsinálni azt, hogy pl: a lenti linken a bal felső sarokban az 5-ös számot kicserélem a 3-masra?
2014. máj. 7. 21:39
1/7 anonim válasza:
radírozd le, és szöveg eszközzel odaírod a 3-ast
2/7 anonim válasza:
Kijelölöd, másolod-beilleszted, új rétegre helyezed és pozicionálod, vagy kitörlöd vagy lefested háttérszínnel a meglévő tartalmat é szöveg létrehozása eszközzel beírod az új számot.
3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de érettségin is így csinálnátok, ha simán odaírom az szerintem nem túl pontos
2014. máj. 7. 22:05
4/7 tabaki válasza:
Második megmondta a frankót, egyébként meg a kijelölt részt nyílbillentyűkkel pixelre pontosan tudod mozgatni. Egyébként a szövegbeírással sincs semmi baj, egy pillanat alatt találsz hihetően hasonló blokkbetűt, és úgy méretezed, ahogy akarod.
5/7 tabaki válasza:
Mondok még egy kis finomítást. Úgy másold ki a számot, hogy körülötte maradjon annyi fehér keret, amennyi letakarja a másikat. Hozd be új rétegként, utána húzd le az átlátszatlanságát vagy még profibb, ha átállítod a rétegmódot szorzásra. A lényeg, hogy most látod az alul lévő számot is, úgyhogy olyan pontosan illeszthetsz, ahogyan akarsz. Ha megvan, állítsd vissza az átlátszóságot vagy a rétegmódot, azzal kész is vagy. Utána exportáld újra PNG-be.
6/7 anonim válasza:
Nem értem miért bonyolítjátok túl a dolgokat...
1.: Megnyitod a képet Paint-ben. :-)
2.: Kijelölsz egy 3-as számot. (esetleg: átlátszó kijelöléssel)
3.: Lenyomva-tartott CTRL gomb mellett rámozgatod a 3-as-t az 5-ösre... :-)
Ez ennyi, nem több!
7/7 tabaki válasza:
Hm, szerintem ugyanezt mondtuk, csak miután Kérdező akkora hangsúlyt helyezett a pontosságra, igyekeztem bombabiztossá tenni a módszert. Mellesleg, ha már a Gimpről volt szó, természetes a rétegek használata, mint megbízható és utólag is könnyen módosítható megoldás. Meg aztán hátha valaha nemcsak számokat kell átrakodnia, akkor hasznos lesz, ha nem egyetlen rétegen akar mindent letudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!