Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A GIMP nevű képszerkesztőben...

A GIMP nevű képszerkesztőben hogy lehet megcsinálni azt, hogy pl: a lenti linken a bal felső sarokban az 5-ös számot kicserélem a 3-masra?

Figyelt kérdés
[link]

2014. máj. 7. 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:
radírozd le, és szöveg eszközzel odaírod a 3-ast
2014. máj. 7. 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Kijelölöd, másolod-beilleszted, új rétegre helyezed és pozicionálod, vagy kitörlöd vagy lefested háttérszínnel a meglévő tartalmat é szöveg létrehozása eszközzel beírod az új számot.
2014. máj. 7. 21:45
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de érettségin is így csinálnátok, ha simán odaírom az szerintem nem túl pontos
2014. máj. 7. 22:05
 4/7 tabaki ***** válasza:
Második megmondta a frankót, egyébként meg a kijelölt részt nyílbillentyűkkel pixelre pontosan tudod mozgatni. Egyébként a szövegbeírással sincs semmi baj, egy pillanat alatt találsz hihetően hasonló blokkbetűt, és úgy méretezed, ahogy akarod.
2014. máj. 7. 22:20
 5/7 tabaki ***** válasza:
Mondok még egy kis finomítást. Úgy másold ki a számot, hogy körülötte maradjon annyi fehér keret, amennyi letakarja a másikat. Hozd be új rétegként, utána húzd le az átlátszatlanságát vagy még profibb, ha átállítod a rétegmódot szorzásra. A lényeg, hogy most látod az alul lévő számot is, úgyhogy olyan pontosan illeszthetsz, ahogyan akarsz. Ha megvan, állítsd vissza az átlátszóságot vagy a rétegmódot, azzal kész is vagy. Utána exportáld újra PNG-be.
2014. máj. 7. 22:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem értem miért bonyolítjátok túl a dolgokat...

1.: Megnyitod a képet Paint-ben. :-)

2.: Kijelölsz egy 3-as számot. (esetleg: átlátszó kijelöléssel)

3.: Lenyomva-tartott CTRL gomb mellett rámozgatod a 3-as-t az 5-ösre... :-)

Ez ennyi, nem több!

2014. máj. 8. 13:29
 7/7 tabaki ***** válasza:
Hm, szerintem ugyanezt mondtuk, csak miután Kérdező akkora hangsúlyt helyezett a pontosságra, igyekeztem bombabiztossá tenni a módszert. Mellesleg, ha már a Gimpről volt szó, természetes a rétegek használata, mint megbízható és utólag is könnyen módosítható megoldás. Meg aztán hátha valaha nemcsak számokat kell átrakodnia, akkor hasznos lesz, ha nem egyetlen rétegen akar mindent letudni.
2014. máj. 8. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!