Igaz az hogy a játékok nem úgy futnak laptopon mint pc-n? Csak mert most fogok kapni laptopot de szeretnék rajta játszani a Metro Last Light-al és nem tudom hogy milyen teljesítményű dolgok kellenek bele hogy elfusson.
Ez szerintem nem igaz(bár hozzá tenném én PC-s vagyok).
Sok ismerősöm használ laptopot és nem laggolnak, akadnak rajtuk a játékok, ugyanúgy fut, mint PC-n csak ugye kicsi helye van az alkatrészeknek így a hűtést sokkal nehezebb megoldani e miatt hamarabb tönkremennek, de ha karbantartod és nem az öledben meg ágyon játszol vele akkor nem lesz baja.
Az tény, hogy adott összegért erősebb asztali PC-t tudsz összerakni, mint laptopot. Bár tegyük hozzá, hogy amíg egy laptop önmagában is működőképes és beépítve tartalmaz egy szünetmentes tápellátást, addig az asztali PC-hez nem számolunk monitort és UPS-t, mert megmaradt az előző gépből v. mert nincs rá szükség.
Ezen kívül az átlagos laptopokban az energiagazdálkodásra helyezik a hangsúlyt mind a CPU, mint a GPU terén, így azonos családba tartozó eszközök kisebb teljesítményűek a laptopokban, mint az asztali PC-ben.
Persze vannak a nagyon drága, nagyon szögletes, nagyon játék gépek, azok felveszik a versenyt egy mezei asztali PC-vel.
Mennyi van laptopra?
Jó válaszok születtek, én még csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem a laptop is PC... :-)
Én kaptam 2008-ban egy Acer-t, játszottam vele ágyon, meg minden nap cipeltem magammal munkahelyre is, szóval dolgozom is vele rendesen...
Most jelenleg fut rajta a Windows 7, a Windows 8, a Fedora linux és az Ubuntu linux... :-)
Néha feltelepítek rá valami újnak mondott játékot és viszi... ...arra jó a laptop, ha mondjuk beteg vagy és ágyhoz vagy kötve... ...de amúgy önmagamtól nem igazán vennék laptopot, sokkal jobban szeretem az asztali gépet.
Ha valaki meg csak játszani akar, azért tényleg felesleges számítógépet vennie, azok mind áttérnek PS4-re, meg XBOX-ra, árban kb. be is takarja a fent említett összeg, néhány játékkal...
...és persze, hogy igaz, hogy a játékok nem úgy futnak, hiszen "összepréselt" billentyűzeten, tapipaddal eléggé "máshogyan" futnak a játékok, azaz a feelingje más... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!