Hogyan, milyen programmal lehet így kivágni egy képet?
Már régóta szeretnék szépen kivágni egy alakot a háttérből de nincs hozzá elég türelmem így nem lesz szép.Van hozzá valami program vagy trükk? Mint pl. ebben a képben:

pl PhotoShop és Gimp tud ilyet - utóbbi ingyenes is.
Némi alaptudás nem árt hozzá, de könnyen elsajátítható.
[link] - itt találhatsz videókat, ahol elmutogatják, hogyan kell ilyet csinálni (háttér csere)

PhotoFiltre Studio:
Kép eszköztár, Átlátszó szín (megadod a pipettával vett minta alapján, hogy melyik legyen az a szín, megadod a tűrést a skálán, és ok)
Mentés másként, csak PNG, vagy GIF képfájl lehet!
gyors, retusálás nélküli, végeredmény:
Köszönöm! Nekem is meg van a Photo Filtre Studio.
Meg szeretném csinálni azt amit ajánlottál de nem értem,hol van a kép eszköztár? Sehol nem találom :S

10:39
Az átlátszó szín nem minden esetben a legjobb megoldás most ha pl. a képen a csajon is olyasmi szinü ruha lett volna mint a háttér akkor a ruha is átlátszó lett volna...
ezt meg megint csak akkor tudja kivitelezni ha a háttér körülbelül egyszinü (egy szoba fala,).
mert ha a háttér több színü mondjuk egy vidámpark, vagy több ember a képen és egyiket ki akarod venni, stb)az már szin átlátszósággal nem fog menni.
továbbá az átlátszóság casak 256 szinben lehetséges tehát a kép akár miliós szinvilága átlesz állítva 256 szinüre és ez minőségromlást is okoz.
Az átlátszóságot webes grafikákhoz szokták alkalmazni leginkább.
El kell játszani az alak körbevágásával. Minnél profibb a képszerkesztő ez a folyamat csak könnyebb lesz.
paint-al is körbe lehet vágni csak tovább tart.
Photo Filterben a körbevágásnak talán legegyszerübb módja a polygon kijelölőeszközzel körbevenni az alakot majd vagy másolni és beragasztani arra a háttére ahol akarod, hogy legyen, vagy ha csak a hátteret akarod kiszedni akkor invertálni a kijelölést ctrl+i és kivágni a hátteret ctrl+x,
ha bevan ragasztva az alak a háttérbe akkor éles elhatárolódás látszik ez még körbe kell "mosni" elmosás eszközt választani egy ilyen vizcsepp alak és azzal körbejárni mégegyszer,
mutatok én is példát amiről én beszéltem:
Utolsó válaszoló nagyon szépen csináltad!Köszönöm a leírást!
Sajnos én nagyon béna vagyok ahhoz hogy szépen körbe tudjam vágni. Te ezt hogy csináltad? Simán kivágtad? Mert nálad egyáltalán nem látszik semmi a régi háttérből és az arcba sem vágtál bele.Nekem nem igazán sikerül. Ehhez gyakorlás kell?

11:11 -es vagyok
Kell hozzá gyakorlás igen, de legfőképpen szánd rá az időt, hogy ismerd meg a programot amivel dolgozol, mivel mit lehet csinálni.
simán kézzel egérrel egy húzásra nem tudod körbevágni.
ezért a polygon eszköz magyarul sokszög
kattintasz valahová ott kezded el 2. katintás ahol törni akarod a szöget(irányt váltani). és így tovább addig amig körbe nem érsz az utolsó kattintás pedig a kezdőpontba történik.
kép:
hogy minél pontosabb legyen a kijeölés, nagyíts bele a képbe, hogy a részleteket is pontosan ki tudd jelölni.
Photoshop meg Gimp ben biztos egyszerübb, de azt nem használom énsem, ugyanis amennyi képet én csinálok arra nekem megfelel ez a program is.
Nagyon köszönök mindent utolsó válaszoló!
Hasznát vettem a leírásodnak és már sokkal szebben tudok kivágni. Köszönöm hogy időt szántál rám! :)

Mivel a háttér ismétlődő, ezért miután kivülről be volt rakva a háttér, kijelöltem azt a kis háromszöget is a keze és a csípője között, és oda is beillesztettem a hátteret.
Nem venni észre, hogy azon a kis részen nem folytonosan ismétlődik a háttér.
Ha kijelölsz valamit és bármit szerkesztesz a képen az csak a kijelölt részen fog végrehajtódni ezt ugye tudod.
Ha viszont nem ismétlődő vagy egyszinü hátért szeretnél, hanem mondjuk egy tájképet, vagy szobát, vagy akármit mást akkor ebben a programban úgy tudod megoldani, hogy szó szerint levágod a kezét, majd miután beraktad a háttérre, akkor az eredeti képről a kezét is kivágod és hozzáteszed. legalábbis én ezzel a programmal nem találtam más megoldást ilyenre.
viszont GIMP -ben rétegek vannak. Amelyik réteg hátul van azt eltakarja az a réteg ami elől van.
1. réteg a háttérkép,
2. réteg lenne a csaj és ha kivágnád azt a háromszög részt akkor azon a részen az 1. réteg átlátszana.
ha tennél rá egy kalapot akkor azt tennéd 3. rétegnek
4. rétegként árnyékolást tennél rá. stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!